Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Ludowo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, do článku Bohumil Doubek jste doplnil/a životopisné údaje. Na wikipedii je ale nutné všechny informace zdrojovat (ochrana před vandaly a lidmi, co zadávají úmyslně chybná data). Máte nějakou knihu, novinový článek, internetový článek apod. který by obsahoval informace Vámi uváděné. Pokud ano, napište zdrojovou publikaci sem, já Vaše informace do článku doplním. S podzravem, --Davcza (diskuse) 24. 9. 2012, 18:40 (UTC)

Dobrý den. Bohužel nevím jak bych měl dané informace zdrojovat. Pan Bohumil Doubek byl totiž mým dědečkem. K doplnění údajů jsem se rozhodl z důvodu "očištění jeho jména". Ono se to má tak : Můj strýc si zadal do vyhledávače Google dědečkovo jméno a vyhledávač našel dva Bohumily Doubky, jednoho "politika"- dědečka a jednoho podplukovníka, vyšetřovatele STB. V dalších odkazech někdo psal životopisy a u obou dvou pánů pomíchal data narození, životní osudy atd.

Po konzultaci se synem pana Bohumila Doubka - mým tatínkem Zdeňkem Doubkem, jsme se rozhodli neúplné údaje na Wikipedii doplnit. Věřte, že jsme se drželi holých faktů a nic z toho není smyšleno.

Zdravím

Doubek Lumír Boskovice 731479274 lu.do@wo.cz lumir.doubek@seznam.cz

Dobrý den, vámi doplněné informace nebyly trvale smazány a jsou uloženy v historii článku, takže ten, kdo bude mít o osobu B. Doubka detailnější zájem, si je bude moci dohledat. Pro trvalé zařazení do článku je ale nutné skutečně uvést zdroj (také mi to někdy rve srdce a věřím, že Váni zadané informace jsou pravdivé, ale taková je politika Wikipedie: Wikipedie:Žádný vlastní výzkum). Zkuste se podívat do regionálních novin, nechat si poradit v muzeu či archivu. po roce 1989 občas vycházely životopisné příběhy lidí pronásledovaných režimem v časopisech nebo různých sbornících. Zdravím, --Davcza (diskuse) 25. 9. 2012, 16:47 (UTC)