Diskuse s wikipedistou:Jiriskaloud/pískoviště 2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Diskuse s wikipedistou:Jiriskaloud/pískoviště)
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Jiriskaloud

Naznačil jsem vám jak by měl vypadat úvod: Izrael Poznański jidiš: ישראל פאזנאנסקי (25. srpna 1833 Aleksandrów Łódzki28. dubna 1900 Lodž) byl továrník, jeden ze tří lodžských králů bavlny společně s Ludwikiem Geyerem a Karolem Wikhelmem Scheiblerem.HotovoHotovo Hotovo.

  • Může se to ještě vylepšit. Dále se pokračuje životopisem v pořadí: v jaké rodině se narodil, co vystudoval, kde se vyučil a získal praxi, s kým významným se setkal období studia. Další je jeho vlastní podnikání (zakládání podniků, veřejná činnost, donátorství, politický život atd.).Ikcur (diskuse) 29. 3. 2021, 11:34 (CEST)Odpovědět

Gutenbergův dům[editovat zdroj]

Dobrá volba článku!!

  • První větu bych napsal: Gutenbergův dům je historická památka z konce 19. století, která stojí na Piotrkowské ulici v Lodži v Polsku.HotovoHotovo Hotovo.
  • Stavěl štítový zděný dům. Odkud máte, že byl nájemný - doložte zdroj odkud toto čerpáte! (zobrazí se v oddílu Reference). Nebo to můžete popsat jako:zděný dům s bohatým průčelím (fasádou).
  • I když dům nepatří svým provedením k historicky mimořádným dílům, přesto jeho vzhled je velice působivý. - toto je váš názor? pokud ano, tak tato věta bude smazána. Pokud ne - opět HotovoHotovo Hotovo. doložte zdroj, ze kterého jste tento výrok čerpal. Na polské wiki píší, že byl v sedmdesátých létech uznán jako nejhezčí městský dům!
  • Nadpis Umělecký vzhled nahraďte užívaným nadpisem Architektura.HotovoHotovo Hotovo.
  • Jde o kulturní památku, která je zapsána v seznamu památek Lodžského vojvodství na straně 44, zde máte odkaz: https://www.nid.pl/pl/Informacje_ogolne/Zabytki_w_Polsce/rejestr-zabytkow/zestawienia-zabytkow-nieruchomych/ je vhodné jej uvést jako zdroj.
  • polské slovo: wykusz - znamená v češtině: arkýř.

V galerii, prosím, přeložte polské texty do češtiny. Ikcur (diskuse) 8. 4. 2021, 12:11 (CEST)Odpovědět

Děkuji za doporučení, využije je a jsou mi vhodné i pro další práce. Pokud se jedná o problematiku nájemního domu vyplývá to jednak z domu samotného, dále z konce 19. století a vyplývá to táke z lékařských a zubních ordinací i z toho, že zde byla redakce časopisu. I tak se domnívám, že to bude dobré upravit.
Stále zápasím s tím jak dát do pořádku kanál Odra-Visla. Zřejmě jsou zde stejné chyby jako u Guttenbegova domu, pokusím se to znovu projít a dát do pořádku.
Děkuji Škaloud --Jiriskaloud (diskuse) 10. 4. 2021, 09:53 (CEST)Odpovědět
Vidím, že jste mi odškrtnul změny, které jsem provedl. Druhou poznámku o štítovém domě jsem upravil. Přetrvává mi problém se seznamem památek. Nějak jsem to vyřešil, ale asi to není zcela vyhovující, nevím jak tam také uvést stránku. Adresu, kterou jste mi poslal nemohu nějak připojit. Proto to je zřejmě stále nevyhovující řešení. Až se mi to vše podaří vyřešit provedu ještě jednou podrobnou revizi. Děkuji za pochopení. Škaloud --Jiriskaloud (diskuse) 10. 4. 2021, 15:54 (CEST)Odpovědět

@Jiriskaloud: Co je pro vás zřejmé nemusí být pro jiné. Bylo by vhodné některou knihu (kterou citujete) si vypůjčit v knihovně a z toho doložit, na které stránce je to napsané. Knihovníci jsou Wiki naklonění!

Zkuste se poprat s vložením odkazu (citace) na kulturní památku. Třeba porovnejte s Dům Ludwika Geyera jak je tam odkaz uveden a nejen on.
  • Kanál Odra–Visla nechte uležet, až získáte dostatek zkušeností můžete se k němu opět vrátit. Máte rozpracované články, tak je můžete vylepšit.
  • Víte, že si můžete ověřit, kolik máte shlédnutí vašich článků? -- Ikcur (diskuse) 10. 4. 2021, 14:17 (CEST)Odpovědět
Shlédnutí článků je potěšující, ale o to více mně trápí kanál Odra-Visla. Část těch shlédnutí bude zřejmě moje shlédnutí, při kterém jsem se snažil najít jak odstranit svoje chyby. Udělal jsem i další články, ale ty se tam neobjevily. Postupně se však zapracuji a budu se lépe orientovat. Jsem rád, že máte se mnou trpělivost. Škaloud --Jiriskaloud (diskuse) 10. 4. 2021, 18:19 (CEST)Odpovědět