Diskuse s wikipedistou:DaBlerBot

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nemohl by robot psát do shrnutí pouze opravdu vykonané operace? vypisuje tři různé i když dělá většinou pouze jedinou (náhrady entit). JAn 25. 3. 2009, 13:28 (UTC)

Dobrá připomínka, upravím. --DaBler 25. 3. 2009, 22:57 (UTC)

Co to vlastně ten tvůj robot dělá?[editovat zdroj]

Když se podívám třeba na historii článku Diskografie Fleetwood Mac je na levé polovině text ve žlutém poli s mínusem a na druhé v zeleném poli s plusem, ale prakticky změna žádná. Takže jestli tomu dobře rozumím, na jedné straně to odebere a na druhé přidá, tak jaký to má smysl? --Bohemianroots 15. 7. 2009, 19:48 (UTC)

Mě by to zajímalo taky, dneska jsem ve sledovanejch stránkách objevil deset článků, u kterých nebylo kromě odsazení typu == nadpis == a mezera od hvězdiček nic. Podle mě to není přehlednější, než před tím, každému vyhovuje (a považuje za přehlednější) něco jiného, buď s mezerami, nebo bez nich. Myslím, že jsou to zbytečné editace a tak maximálně budou lidi dráždit, kvůli něčemu podobnýmu, na přepisování v kódu Soubor na Image se tu dokonce vedl sáhodluhý žok. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 15. 7. 2009, 20:18 (UTC)

Jo, všiml jsem si dodatečně, že to jsou mezery za hvězdičkou, ale to na věci nic nemění, protože to je zbytečná editace, která na vzhledu článku nic nezlepší. Navíc, těm kdo editovali více článků, to zapleveluje sledované stránky, kde úplně zbytečně dominuje tvůj bot. --Bohemianroots 15. 7. 2009, 20:31 (UTC)
Mimochodem, pokud jsem to nepřehlédl (což je možné, potom se předem omlouvám), tak jsem na stránce projektu CW nikde neobjevil, že by tyhle neodsazené hvězdičky a nadpisy vedli jako chybu kódu, kterou je třeba opravit; pouze vadí odražený seznam tedy :*أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 15. 7. 2009, 20:37 (UTC)
Nazdar, OK, upravím bota, aby formátování zdrojového kódu prováděl pouze ve spojení s jinými úpravami. Jinak provádí různé náhrady (pravopis). --DaBler 15. 7. 2009, 21:46 (UTC)

Já se ale pořád musím ptát, jaký tohle má vůbec smysl? Zkušený editor se v zdrojovém textu vyzná i bez toho a kdo ne, tak toho odsazené hvědičky stejně nespasí.

  1. Na vzhled a styl jsou sice příklady nadpisů a seznamů ukázány takhle, ale není nikde psáno, že psát je mezery mezi rovnítky a hvězdičkami (třeba) „vhodné“/„doporučené“ dělat.
  2. Stejně tak nechápu, jakou to má souvislost s projektem WCW (kde se mnohdy nestačím divit, co je považováno za chybu) a proč to tedy bylo v robotově shrnutí editace?

أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 16. 7. 2009, 11:39 (UTC)

Ahoj. Omlouvám se, ale v principu s vámi nesouhlasím. Zdrojový kód je důležité udržovat v jednoduše čitelné a přehledné podobě. Považoval bych za vhodné, aby byla ve všech článcích dodržována stejná konvence. Co se týče doporučení, vizte zde. Bot projíždí seznam článků z WikiProjektu Check Wikipedia a snaží se opravit chyby, které umí. Nicméně mohu změnit shrnutí editace. --DaBler 16. 7. 2009, 14:41 (UTC)

Odmazávání[editovat zdroj]

Prosím odmazávej hotové věci z WP:WCW, nedá se v tom pak vyznat, co už je a co ne. Díky. --Ragimiri 17. 7. 2009, 15:00 (UTC)

Jasně. Již jsem na to byl upozorněn. Budu se poctivě snažit vše opravené odstraňovat. Omlouvám se za komplikace. --DaBler 17. 7. 2009, 16:48 (UTC)

Chyba v botě[editovat zdroj]

Ahoj, mrkni, prosím, na tuhle opravu, i když odsazení tabulky dvoutečkou není zrovna košér, bylo to do zásahu bota funkční… Asi by se tomu měl boťák vyhýbat či ještě lépe hlásit. Zdravím, — Jagro 3. 8. 2009, 20:46 (UTC)

Mrknu na to (v nejbližší době). Díky za upozornění:) --DaBler 5. 8. 2009, 15:13 (UTC)