Diskuse s wikipedistou:Butterworth

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Kusurija v tématu „Pozvání

Japonština[editovat zdroj]

Velmi děkuji za přidání velmi odborného výkladu do článku japonština. Domnívám se, že by bylo vhodné tam neopomenout zařadit výslovnosti (redukované i, u) pro častěji používaná slova: です, přípony -ます, -ました, 明日 [あした]. Výpis kany tam být může, nemůžete si být jistý, že se čtenář na onen článek zcela jistě podívá. --Kusurija (diskuse) 7. 5. 2014, 16:10 (UTC)

Není vůbec zač. Byl to můj první zásah do Wikipedie, tak to snad přežila. Článek plánuju ještě rozšířit o další fonologické procesy, fonotaktiku a realizace přízvuku v různých dialektech. S vaším návrhem na uvedení frekventovanějších slov, které podléhají desonorizaci, můžu jen souhlasit – bude to pro čtenáře snadněji představitelné. –– Butterworth (diskuse) 7. 5. 2014, 21:40 (UTC)
Další návrh na promyšlení: vs. 通気 vs. hypotet. 津浮き. Dále: 問う vs. 東 ve slově 東京 nebo něco v tom stylu. Nechám koncept na Vás, nějaká upřesnění či doplnění přidám až po tom. (To z toho důvodu, že se mi Vaše koncepce líbí,tak se Vám do toho nechci motat, dokud to neupravíte podle svého.) --Kusurija (diskuse) 8. 5. 2014, 08:11 (UTC)
Nějak nedokážu prohlédnout ty vaše příklady :) Co tím myslíte? –– Butterworth (diskuse) 8. 5. 2014, 09:39 (UTC)
Cuki vs. cúki vs. cuuki; tou vs. tó ve slově Tókjó. Jinak samozřejmě kombinace つう s rázem se vyskytuje v méně kostrbatém příkladu, jako je např. město 松浦 (en:Matsuura, Nagasaki [まつうら]. --Kusurija (diskuse) 8. 5. 2014, 10:08 (UTC)
Rozumím. Pokud vás napadne nějaké logické zapojení do toho textu, jen do toho! –– Butterworth (diskuse) 8. 5. 2014, 14:00 (UTC)

Pozvání[editovat zdroj]

Zvu Vás k náhledu sem. Pokud se Vám bude chtít, i ke spolupráci na jednom vzorovém kandži, abychom podle toho mohli navrhnout i formát hesla kandži a já, abych mohl konečně začít vkládat na wikislovníku i jednotlivé kandži podle společnými silami odsouhlaseného vzoru (abych se nemusel obávat mazání, protestů a dalších věcí, až začnu podle dohodnutého formátu vkládat hesla kandži) a nespokojovat se pouze se složeninami. --Kusurija (diskuse) 25. 2. 2015, 14:11 (CET)Odpovědět