Diskuse s wikipedistou:91.114.248.196

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, do článku Antonín Rusek jste přidal/a životopisné údaje. Podle pravidla Wikipedie:Zdroje ovšem každá informace musí být doprovázena zdrojem, odkud pochází. Osobní znalost či příbuzenský vztah k dotyčnému nepostačují. Ideální by byla zmínka v knize, v novinovém článku, nekrolog v regionálním tisku nebo zmínka na internetu. Klidně mi napište sem, rád Vám poradím s náležitostmi. Díky, --Davcza (diskuse) 12. 5. 2013, 17:51 (UTC)

Dobry den, Antonin Rusek byl muj otec. Ivan Rusek.
Zdravím. Je to bohužel skutečně tak, že pouhý fakt, že jste jeho potomkem není na wikipedii brán jako ověřitelný zdroj. Jako syn dotyčného byste ale možná mohl mít doma nějaké výstřižky z tisku, historický sborník apod. Pokud ano, uveďte to sem, já Vám poradím, jak to zakomponovat do článku. Hezký večer, --Davcza (diskuse) 12. 5. 2013, 19:04 (UTC)
No nevim, nemam s tim zadne zkusenosti.

Mam kopii rozsudku z roku 1972 jakoz i jine osobni dokumenty (rodny list, umrtni list atd). Nejsem si ale zcela jist zda je internet vhodna platforma pro zverejneni podobnych dokumentu. To bych se musel osobne presvedcit o partnerovi se kterym jednam. Pekny vecer Ivan Rusek

Ne, rodinné dokumenty tady nezveřejňujte, stejně to není bráno jako ověřitelný, veřejně dostupný pramen. Mně spíš šlo o to, jestli vzhledem k tomu, že Váš otec byl po roce 1968 vyloučen z KSČ i z veřejného života, nejsou o jeho životě někde zmínky třeba v pamětech dalších osmašedesátníků nebo ekonomů, se kterými působil či v opoziční a exilové literatuře za normalizace, nebo polistopadových sbornících k dějinám 20. století apod. Takový typ pramenů jsem měl na mysli. --Davcza (diskuse) 12. 5. 2013, 20:29 (UTC)

Po navratu z vezeni napsal otec praci "o samospravne spolecnosti". Tato prace pak vysla v samizdatu. Zakladem byla zmena vlastnictvi, ovsem ne tak jak se po roce 1989 skutecne stala. Nabidl jsem tuto praci zacatkem 90tych let ke zverejneni, byla ale odmitnuta. Vetsina jeho pratel, se kterym pak udrzoval styk nyni jiz nezije. Polistopadovy vyvoj, ktery nebyl aktivnim odpurcum husakoveho rezimu priznivy nikterak nezvetsil jeho ochotu se dale angazovat. Napriklad pri vymer duchodu mu byl vypocten z let kdy byl ve vezeni. Ivan Rusek