Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:88.101.0.107

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, do článku Jan Srnec (politik) jste doplnil některé životopisné údaje o dotyčném. Na wikipedii je ovšem nutno všechna data zdrojovat pomocí ověřitelných zdrojů (viz Wikipedie:Ověřitelnost) a proto fakt, že jste příbuzným dotyčného nestačí. Informace Vámi přidané jsem proto prozatím přesunul do sekce diskuze k článku. Bylo by ideální dohledat zprávu o úmrtí Jana Srnce. Věřím, že bu´d přímo ve Vaší rodině jsou dochovány nějaké dobové tiskoviny o Janu Srncovi, nebo že nějaká zmínka by se dala najít v místním tisku z roku 1927 pomocí muzea či archivu v regionu Týna na Vltavou. Napište mi sem, já vám kdyžtak poradím, jak správně citovat a Vámi přidané informace v článku obnovím. Děkuji, --Davcza (diskuse) 27. 1. 2013, 10:12 (UTC)

Večerník Národních listů 5.listopadu 1937, str.2, Vltavotýnští občané nezapomínají (noticka k 10.výročí úmrtí) Jinak mám stejně pocit, že děda byl ročník 1880, nikoli 1884, takže se mrknu do matčina (*1920, stále žije) rodného listu (nedávno ji okradli mj o doklady, tak jsem vyřizoval náhradní) a dám vědět. Je fakt, že věci se posunují, maminka celý život říkala, že ho mrtvice při projevu postihla na DESÁTÉ výročí republiky a bylo to deváté a též si nejsem jist, zda k úmrtí došlo DRUHÉHO či PÁTÉHO listopadu. Mrknu do dokladů nebo se zeptám sestřenky (jako moje matka též Marie Srncová), která žije v Českých Budějovicích. Ing.Jaroslav Pivoňka www.facebook.com/ing.jar.pivonka

Skvělé, za chvíli na ty Národní listy kouknu - jsou totiž kompletně na webu. Pak to do článku doplním. Přeji hezký den, --Davcza (diskuse) 28. 1. 2013, 12:47 (UTC)
Tak jsem to v těch NL našel. Z článku skutečně nevyplývá, zda zemřel 2. nebo 5., tak jsem tam napsal jen listopad 1927. Nenapadá Vás ještě nějaký dobový pramen, kde by mohlo být jednak o jeho úmrtí, jednak o jeho životě podrobněji? - třeba nějaký oslavný článek v místním tisku k jeho životnímu jubileu či nekrolog z roku 1927? (svědectví příbuzných, nebo rodinné dokumenty nejsou bohužel jako ověřitelný pramen uznávány). Jestli máte nějaké kontakty v Týnu, tak bych tak zkusil napsat kronikářovi, nebo do muzea. Zdravím, --Davcza (diskuse) 28. 1. 2013, 18:33 (UTC)