Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:86.49.88.239

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

wrgha POWU orchestra[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za vaše příspěvky v článcích wrgha POWU orchestra a kapiloongo, těší mě, že se někdo další o tuto kapelu zajímá. Bohužel jsem musel většinu vašich změn vrátit zpátky. Předně, odstranil jsem obrázky, protože jsou chráněny autorským právem (pokud by se Vám podařilo získat od autorů svolení k použití, zašlete o tom mail na OTRS a obrázky vrátíme. Dále prosím neodstraňujte cizí text (Například informace o dirigentovi Danielu Wunchovi; mimochodem, nevíte, jak to s ním je? Naposledy jsem ho s kapelou viděl v Boskovicích 2008.), pokud to není nezbytné. A když už ano, vždy uvádějte důvod (ve shrnutí editace či informujte autora na jeho diskusní stránce). Kdybyste měl(a) nějaké dotazy, napište na moji diskusní stránku, či si pročtěte nápovědu. Přeji příjemné editování --Byrnjolf 26. 8. 2010, 22:35 (UTC)

Předtím než znovu revertujete mé změny, zkuste mi prosím napsat (buď sem, nebo raději na mojí diskusi), ať se nějak normálně domluvíme, tahle přetahovaná bez komunikace z Vaší strany k ničemu nepřispívá... Máte li jakékoli dotazy, rád je zodpovím. --Byrnjolf 27. 8. 2010, 10:23 (UTC)

Dobrý deň, ďakujem Vám veľmi pekne za založenie článkov o kapele wrgha POWU orchestra a jej albume kapiloongo. Moje meno je Michal Šinka a som členom kapely. Článok na wikipedii som včera objavil úplnou náhodou a keďže v ňom bolo dosť nepresností, rozhodol som sa ho upraviť. Nikdy predtým som žiadny článok needitoval, preto niektoré úpravy môžu pôsobiť trochu neohrabane (napríklad neviem odstrániť ten nezmyselný text nad obrázkami). Každopádne, obrázky pochádzajú z bookletu nášho CD kapiloongu a ako člen kapely udeľujem súhlas na ich verejnú prezentáciu na wikipedii (stačí to takto? alebo musím súhlas ešte nejakým spôsobom komunikovať niekam ďalej?). Čo sa týka Daniela Wuncha, zhruba od Boskovíc 2008 už s nami nevystupuje, preto som text odstránil. Ďalej som odstránil vetu o "promenádní hudbě", pretože mne i ostatným členom kapely v článku vyslovene vadí. Nechceme našu hudbu žiadnym spôsobom škatuľkovať. Naopak, pridal som aktuálne informácie o rozšírenom zložení kapely a jej súčasných aktivitách. A ešte jeden detail - názov kapely začína VŽDY s malým "w". V mene celej kapely ešte raz ďakujem za založenie článkov a tešíme sa na stretnutie na niektorom z našich koncertov. Ja osobne ďakujem aj za rady ohľadom editácie článkov. S pozdravom, Michal Šinka 86.49.88.239 27. 8. 2010, 10:31 (UTC)
Zdravím Vás a rovnou děkuji za Vaší výjimečnou hudbu. :-) Jsem jen prostý fanoušek a wikipedista, takže můj článek určitě pár nepřesností obsahoval a jako lépe informovaný člen kapely je jistě opravit můžete. Malý problém může být v tom, že někdy může být problematické editovat svůj vlastní článek, člověk nemusí mít vždy patřičný odstup, který je pro enyklopedický styl důležitý. Ale myslím, že v tomto případě by to neměl být problém.
Co se týče obrázků, s těmi je to složité. Vaše CD vlastním a veškerá práva dle bookletu patří vydavatelství mot’s music (copyright 2010), takže přestože tuším, že by tomuto vydavatelství použití obrázků zde nevadilo, potřebujeme to mít potvrzené od nich (nikoli od Vás či od kapely, pokud tedy nezastupujete vydavatelství) – a jediný možný způsob je právě ten, aby vydavatelství svým jménem poslalo mail na OTRS (na této stránce naleznete podrobné informace jak postupovat, bohužel to není úplně jednoduché... s autorskými právy jsou vždycy oplétačky). S formulací mailu můžu pomoci, ač s tím ještě nemám moc zkušeností.
Díky za informace o Danielu Wunchovi, formulaci poupravím. A věta o promenádní hudbě... rozumím, že se kapele toto škatulkování nemusí líbit. Ovšem encyklopedie by neměla hledět na to, jak si subjekt článku přeje, aby na něj bylo nahlíženo. Pokud známý hudební publicista toto o Vás prohlašuje, tak je to prostě fakt. A pro encyklopedii je to zkrátka hodnotná informace, která pomůže zasadit zvuk kapely do nějakého kontextu (encyklopedie a vůbec hudební recenze jsou přece z velké části právě o škatulkování a zařazování; ano, také mi to není úplně sympatické, ale to už je zkrátka charakter encyklopedie – suchým způsobem popisovat a rozřazovat do škatulek a kategorií...). Zvažte prosím proto, co jsem zde uvedl a rozhodněte se, zda inkriminovanou větu jako objektivně nevhodnou odstraníte. Bránit Vám v tom nebudu, ale protože mi jako objektivně nevhodná nepřijde, prozatím ji tam nechám.
Informace o nové člence a repertoáru jsem ponechal a těším se na říjen do La Fabriky. O malém „w“ na začátku názvu kapely vím a dodržuji jej, ovšem Wikipedie respektuje pravidla češtiny, takže pokud se název nachází na začátku věty, tak se i původně malé písmeno musí proměnit zákonitě ve velké. S pozdravem --Byrnjolf 27. 8. 2010, 11:10 (UTC)
Predovšetkým sa ospravedlňujem za nedostatočnú komunikáciu. Nevšimol som si totiž, že mám od Vás správy, a včera pri editácii som nevedel, že je treba zmeny odôvodňovať.
Sme veľmi radi, že mame fanúšika, ktorý o nás píše a pomáha nám v ďalšej prezentácii, ďakujeme.:-) Vydavateľstvo mot's music je súkromné vydavateľstvo nášho kapelníka, CD vydal pod svojím labelom. Takže s autorskými právami by problém byť nemal, ide len o odoslanie toho e-mailu, pokúsim sa to vybaviť.
Je fakt, že wikipedia by určite mala byť písaná objektívne. Vetu o promenádnej hudbe tam teda nechám. Trochu ešte poupravím niektoré informácie, aby sa zhodovali s realitou (napr. rozšírenie o trúbku nie je prvá personálna zmena), prípadne budem postupne dopĺňať ďalšie info. Budem sa snažiť o maximálnu objektivitu, ak by sa Vám však zdalo, že som neobjektívny, kľudne ma opravte.:-)
Prosím, napísali by ste mi e-mail na msinka01@seznam.cz? Pravdepodobne ešte budem potrebovať poradiť okolo vecí tu na wikipedii (napr. formulácia spomínaného e-mailu, upload fotiek, atd.), a komunikácia e-mailom, vzhľadom k tomu, že sa tu zatiaľ veľmi neorientujem, sa mi zdá prehľadnejšia. Ďakujem veľmi pekne. S pozdravom Michal Šinka 86.49.88.239 27. 8. 2010, 12:19 (UTC)
OK, zbytek vyřešíme po mailu. --Byrnjolf 27. 8. 2010, 12:49 (UTC)