Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:84.242.72.91

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

dobrý den, do článku Rudolf Havránek jste doplnil/a životopisné údaje. Podle pravidla Wikipedie:Zdroje je ovšem nutné všechny informace doprovodit i ověřitelným zdrojem, odkud pocházejí. Nestačí rodinné vzpomínky, osobní dokumenty apod, je nutné mít k dispozici knihu, článek, obecní kroniku, odbornou studii nebo zmínku v internetovém článku apod. Zkuste něco takového najít, napište mi klidně sem a já Vám rád poradím s náležitostmi. Děkuji,--Davcza (diskuse) 25. 1. 2014, 06:30 (UTC)

Zdravím, myslím, že mám všechno, rodné listy, úmrtní listy, fotografie, dopisy či pracovní doporučení. Komunikoval jsem i s pamětníky z obce Štítina. Většinu materiálů posbíral můj otec ve spolupráci se strýcem, který byl v tu dobu nejstarší žijící. Přišlo mi líto, když jsem našel pradědečka na wikipedii, že tam chybí spousta důležitých údajů. Ale netuším jak postupovat.. asi bych si měl v prvé řadě založit účet na wikipedii předpokládám? mohl by jste mi napsat co mám udělat? Strom rodiny včetně pradědečka a veškerého příbuzenstva je i na herritage.

Děkuji.

Dobrý den, rodné listy a další písemnosti osobní povahy jsou jako zdroj problematické, leda že by byly někde veřejně umístěny na internetu, třeba naskenované. Napište mi prosím přesný link na ten server heritage. Účet na wikipedii si zakládat nemusíte, i když je to lepší. V 1. řadě tedy prosím ten link na heritage, popřípadě na další veřejně přístupné dokumenty. 2. zkuste se podívat do osobních písemností po pradědečkovi, jestli tam třeba nejsou i výstřižky z dobového tisku (ten je jako zdroj ideální). 3. rád Vám poradím jak náležitě uvádět zdroje, ale nebojte se, klidně to tam do článku dopište třeba do závorky, já bych to pak upravil a učesal. Ale platí bohužel pořád, že nemůže být publikováno nic, co nebyl již předtím otištěno jinde, takže skutečně jen věci, které jsou ověřitelné. Těším se na spolupráci, --Davcza (diskuse) 8. 2. 2014, 16:45 (UTC)
PS: To, co jste do článku napsal, nemusíte znovu psát od začátku, je to uloženo v historii článku (klikněte na sekci zobrazit historii nad editačním oknem) a odtud se to dá zkopírovat, třeba do dokumentu typu word, ve kterém si můžete věci protřídit a zestručnit, --Davcza (diskuse) 8. 2. 2014, 16:47 (UTC)

Dobře. link je http://www.myheritage.cz/site-family-tree-183113322/havranek Jen nevím jestli to nebude chtít od Vás nějaké přihlášení. Dejte vědět jestli jste se tam dostal. Dekuji.