Diskuse s wikipedistou:193.179.65.137

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

dobrý den, do článku Václav Tichý jste doplnil biografické údaje o dotyčném. Podle pravidla Wikipedie:Žádný vlastní výzkum ovšem není možné uvádět neozdrojované informace. Bylo by tedy dobré k údajům, které jste do článku napsal, dohledat nějaký historický článek, nekrolog, studii apod. která o V. Tichém pojednává, pak je do článku doplním. Do té doby jsou Vaše editace uloženy v historii článku, ale nemohou v něm být publikovány, --Davcza (diskuse) 27. 9. 2012, 08:05 (UTC)

Dobrý den, opakované vkládání textu do článku Václav Tichý je zbytečné a bude opakovaně mazáno. Přečtěte si prosím vysvětlení výše. Je nutné každou informaci na wikipedii doplnit zdrojem, odkud se čerpá. Pokud takový zdroj neexistuje, není možné informaci publikovat. Děkuji, --Davcza (diskuse) 1. 10. 2012, 09:32 (UTC)

Dobrý den. Vaše v dobrém úmyslu vedené editace bude bohužel opravdu nutné podpořit nějakým zdrojem. Pokud jsou o Vašem dědečkovi nějaké publikované zmínky, např. v místním tisku, v nějaké monografii (třeba parlamentní komory pravidelně vydávaly své ročenky) apod., neváhejte, vyhledejte je a takto je do článku vložte. Více vizte zde – Wikipedie:Věrohodné zdroje. Mimochodem, k diskuzi nepoužívejte samotný článek, ale vždy diskuzní stránku (tuto svoji vlastní, u předmětného článku nebo wikipedisty, kterého se chcete na něco zeptat). S pozdravem, --194.213.41.2 3. 10. 2012, 14:45 (UTC)

+ ještě jedna rada. Pokud byl váš dědeček Václav Tichý po únoru 1948 pronásledován komunistickým režimem, jsem si skoro jistý, že o něm někde bude zmínka v publikacích Konfederace politických vězňů nebo v okruhu České strany národně sociální, která se po roce 1989 nepochybně jako nástupkyně předúnorových národních socialistů věnovala pronásledování svých členů komunisty. Doporučuji se obrátit na tyto dvě mnou uvedené instituce + samozřejmě využít prameny doporučované kolegou o odstavec výše... Mezitím jsou informace, které jste do článku doplnila, uloženy v jeho historii, takže vážnější zájemce o osobnost Václava Tichého si je určitě najde. Zdravím, --Davcza (diskuse) 3. 10. 2012, 15:50 (UTC)