Diskuse ke kategorii:Sbory

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele BobM

Co je zas tohle? Jak je prosím, pro účel této kategorie definován sbor? Sou tu zastupitelské sbory, hasičské sbory, ale taky protestantské sbory ... --Nolanus C E 01:14, 30. 1. 2008 (UTC)

Zkusil jste se podívat do nějakého slovníku češtiny, jaký je hlavní význam slova sbor? Nepochybuji, že to slovo něco znamená a že ve složených výrazech, kde je použito, nejde o zcela náhodná homonyma. Byť některé sbory jsou opravdu jen sbory a jiné jsou zároveň i organizacemi nebo orgány nějakých organizací. --ŠJů 07:10, 30. 1. 2008 (UTC)

Jak je teď kategorie založena, je celkem k ničemu. Mít v jedné kategorii vedle sebe (tj. v jedné úrovni) obecné články představenstvo, výbor, komise, valná hromada atd., konkrétní články RRTV, Rada České televize, Římský senát a zároveň kategorie zahrnující sportovní kluby, hasičské sbory, pěvecké sbory a kategorii vláda, nemá žádný smysl. Podstata těch subjektů se v mnoha případech zcela zásadně liší, takže pokud už někdo opravdu chce mít sportovní kluby mezi sbory (sic!!??), tak by je měl oddělit od vlád a biskupských konferencí. Okino 17. 3. 2011, 15:37 (UTC)

Kolektivní orgány jsem vyčlenil. Dál to chce vytřídit --Wikipedista:BobM d|p 24. 7. 2015, 18:33 (CEST)Odpovědět