Diskuse ke kategorii:Politické teorie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vymezení kategorie[editovat zdroj]

Ty články a podkategorie asi neoznačují jen politické teorie, ale také reálná společenská zřízení. Název kategorie se mi nezdá příliš vhodný, pod název Politická teorie se vejde fůra jiných věcí a naopak těm, co tam jsou, to příliš nesedne. Ostatně, je otrokářství nebo matriarchát také politická teorie? A co diktatura? --ŠJů 21:19, 9. 9. 2006 (UTC)

Kolego, jako politolog Vám mohu sdělit, že těšit se na smazání této kategorie by bylo jistě předčasné. Kategorie se jmenuje velmi precizně je jistě i teoreticky podložena. Články a podkategorie, které se zde nacházejí, pak jsou velmi kompatibilní. Pokud se tedy nestane nějaké hromadné přeskupování článků, kategorií a nových neprodiskutovaných nápadů, tak tomu tak bude jistě i v budoucnu. Doufám že Vás jsem Vás nezklamal, -jkb- 21:37, 9. 9. 2006 (UTC)

Míníte to tak, že politické teorie, jejichž název je vytvořen metonymií z názvu reálného nebo zamýšleného politického (společenského) zřízení, mají být kromě kategorie Politické teorie zařazeny ještě v nějaké jiné kategorii, která vyjadřuje základní význam těch slov? Pak jste mi možná mohl odpovědět k věci. Věřím, že studia politologie vám k tomu mohla dodat mnoho potřebných dovedností. Ostatně nevidím zde žádný hlavní článek, takže s tou precizností to asi také nebude tak žhavé. --ŠJů 21:51, 9. 9. 2006 (UTC)

Studium (nejen) politologie mi skutečně bylo v mnohé ku prospěchu, ale musím doznat, že k porozumění některých Vašich argumentů mi není vždy moc platné. Nevím, je-li to politologií, mnou či něčím jiným. -jkb- 21:56, 9. 9. 2006 (UTC)

Děkuji za odpověď, já s porozuměním Vašim argumentům problém nemám, protože jste bohužel žádný neuvedl. --ŠJů 23:00, 9. 9. 2006 (UTC)

Zdá se mi, že tato kategorie je duplicitní - bylo by vhodné ji sloučit s Kategorií Ideologie --BobM 20:35, 26. 1. 2007 (UTC) --BobM 09:19, 7. 1. 2008 (UTC)dolní index

Slučování[editovat zdroj]

Jsem zásadně proti slučování a žádám BoBM, aby přestal s odstraňováním kat. Pol. teorie tvoří na rozdíl od ideologie neuzavřený celek... je nutno rozlišovat... --Elm 18. 6. 2009, 11:26 (UTC)

Dobrá, tak to rekategotizuj pořádně a ideologie hod do ideologií!!!. --Wikipedista:BobM d|p 18. 6. 2009, 11:27 (UTC)