Přeskočit na obsah

Diskuse ke kategorii:Los Angeles County

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem rozhodně proti přejmenování, stejně jako jsem proti přejmenování hlavního článku. A kategorie by se měla jmenovat jako hlavní článek. Okres není český ekvivalent amerických county. Vysvětlení v diskusi hlavního článku. --Jowe 4. 9. 2010, 08:59 (UTC)

V řečené diskusi je dost dobrých argumentů pro přejmenování, ale prakticky žádný nevyvrácený proti. --Tchoř 7. 9. 2010, 19:52 (UTC)
Hrozně se mi líbí, když diskuzi si vyhodnotíte sám, neměl by to udělat někdo jiný? Okres není normální používat v USA, říkejte si chcete. Znám Vás již z doby, kdy jste v Lužici používal lužická jména místa německých (ačkoli nejsou očekávaná), tak si Vás myslím svoje. Jinak velice často slyším např. v česká televizi slovo county v amerických seriálech.--Mirek256 7. 9. 2010, 20:43 (UTC)
Však tam v té diskusi pořádné protiargumenty nebyly, až teď kolega ŠJů nějaké dodal.
Přiznám se, že televizi zase tak často nesleduji, tedy pokud dáte odkazy, v kterých pořadech se mluví o county, budu protipříklady hledat jen obtížně (byť minimálně na stránkách to i televizní společnost normálně překládá). Pokud odkazy nedodáte, tak je to na úrovni mého tvrzení, že z detektivek to znám jako překládané, ale je otázka, nakolik se člověk na takové subjektivní dojmy může spolehnout. I tak je to, co jste napsal teď, alespoň o něco víc, než Vaše předchozí suché konstatování, že se to nepřekládá, které bylo zcela bez argumentů.
A že si o mne myslíte svoje (zřejmě myšleno negativně), to je mi líto, ale neměl byste se tím nechat unést v debatě o něčem jiném. Wikipedii píšeme pro čtenáře. A čtenář, který bude zmateně hledět, proč nepoužíváme normální český termín okres pro americké okresy, když je to termín víceméně ustálený a lze se s ním setkat ve slovnících i ve školách, asi jen těžko přijme jako důvod, že to je důsledek toho, že se kdysi nějací wikipedisté rozkmotřili nad názvy lužických vsí (a mimochodem, nemyslím, že bych je nějak zvlášť protlačoval, ani v minulosti, ani teď, kdy se raději tématu Lužice vyhýbám, abych předešel sporům).--Tchoř 7. 9. 2010, 22:56 (UTC)
A tu argumentační podstatu by bylo asi dobré shromažďovat na jednom místě, myslím, že nejlépe u toho článku. --Tchoř 7. 9. 2010, 23:02 (UTC)

Sem rovnez proti prejmenovani z duvodu, jez byly receny jinde. --Nolanus C 28. 9. 2010, 22:47 (UTC)