Diskuse ke kategorii:Literární skupina

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Teprve až jsem si přečetl hlavní heslo, zjistil jsem, že nejde o špatně pojmenovanou kategorii pro všechny, kteří kdy byli členy nějaké literární skupiny. Ale stejně, nemělo by se to změnit na trochu zřejmější Členové Literární skupiny? (Nebo, aby tam mohl být i hlavní článek, tedy Literární skupina Literární skupina? :-) Nebo snad Literární skupina (Brno)?

A vůbec, potřebuje těch pár s odpuštěním regionálních autorů kategorii, nestačily by klasické odkazy? --Malý·čtenář 09:57, 9. 9. 2005 (UTC)

Opravdu me to nejak přestáva bavit, nejdříve se bavíte tím, že Vám věčně vadí odkazy, řekl jsem si dobrá udělam kategorii, ať je klid - tak Vám začne vadit kategorie - co vlastně chcete? Napište jasně své požadavky na řazení autorů, protože pokud je to odkaz je to blbě, pokud je to kategorie je to taky blbě a ještě lepší by bylo, kdybyste to rovnou seřadil. Vrba 10:28, 9. 9. 2005 (UTC)
A ještě dotaz, jak Vás mate, to už zcela nejsem schopen pochopit. Vrba 10:32, 9. 9. 2005 (UTC)
Poslední, co bych chtěl, je začít si něco s literárními skupinami :-) Ale možná mohu vysvětlit, co na této kategorii mate mne. Její název, protože když jsem na tu kategorii mrkl, aniž jsem věděl, o co jde, tak jsem myslel, že je to skutečně nějaká kategorie pro literární skupiny jako takové. Čili asi bych se přimlouval za něco jako Kategorie:Literární skupina (Brno), jsou-li ti chlapci fakt z Brna.
K problematice kategorií, odkazů apod. v literatuře obecně se rozhodně odmítám jakkoli vyjádřit. :-)) --Radouch 10:37, 9. 9. 2005 (UTC)
Dobrá abych vysvětlil svůj postoj, chápu, že pro člověka který se nezajímá o českou literaturu může být tento název matoucí. Pro p. Maléhočtenáře IMHO natoucí není.
P. MC napsal wikiprojekt spisovatelé, cílem tohoto projektu bylo zamezit (podle něj) zbytečným odkazům, neboť nato máme kategorie. Dále do projektu ani diskuse nijak nezasahoval a poté co zjistil, že není po jeho a že byl projekt výrazně doplněn se z projektu odhlásil. Při této debatě došlo mj. k jednomu z našich střetů, které jsem se několikrát pokoušel ukončit a zjistit o co mu jde (vizte jeho diskusní stránka), p. MČ nevynechá jedinou příležitost jak do stávajícího systému rýpnout - např. hlasovíní o smazání 211 metrů - moji reakci lze najít na jeho diskusní stránce.
Po přijetí projektu jsem předělal kategorie u všech spisovatelů vyjma esperantské literatury (požádal jsem kamaráda, který je na jejich wiki, ten se zeptal zda tu ještě působí MČ. po odpovědi, že ano řekl mnoho nepublikovatelných výrazů a rázně odmítl jakkoli se podílet na čemkoli souvisejícím s českou wikipedii a ujistil mne, že ani - XY (druhý kamarád mající ynalosti tohoto druhu) se rozhodně nebude angažovat (ten odmítl slušně hned jak sem mu zavolal) , tedy půjčili mi k tomuto tématu literaturu. P MČ, ačkoli nikdy neřekl co chce věčně kritizuje a to ve stylu nechci tohle, ale nechci ani tamto, jednou jsem to změnil - nechtěl odkazy a vytvořil jsem kategorie - Devětsil, Literární skupina, atp., teď se mu zase nelíbí odkazy, ano může se někdo (já to nebudu) pustit do návratu k původnímu stylu - odkazy, ale za měsíc se ozve znovu malý čtenář a bude se to předělávat znovu. Čili pokud se mu něco nelíbí, ať to napíše na diskusní projek spisovatelé a může se to změnit - upozorňuji, že by bylo zajímavé zjistit, kdo to změní, neboť on to zcela jistě neudělá (když se to měnilo poprvé, neprojevil nejmenší zájem jakkoli se podílet) a já také ne. Vrba 11:40, 9. 9. 2005 (UTC)
Změna na Brno samozřejmně není problém, ale o to MČ nejde [Vrba 11:40, 9. 9. 2005]
Chápu, co kolega Vrba myslí. A tak myslím, že by bylo dobré s MČ dát řeč, aby se spolupráce zlepšila. –wiki-vr 11:50, 9. 9. 2005 (UTC)

Jak jsem vysvětloval v první větě, název pro mě byl matoucí přesně stejným způsobem jako pro Radoucha. Dále mám pochyby o tom, má-li smysl vytvářet kategorii pro heslo jedné méně známé literární skupiny a sedm jejích členů: jsou provázány normálními odkazy, nestačí to? Kategorie typu x-ští dramatikové zachycují podstatně obecnější pojem a mají mnohem širší a v principu neomezenou náplň. Budeme vytvářet Kategorie:Účastníci Mnichovské dohody?

Mimochodem, hlavní heslo literární skupina bude asi taky třeba přejmenovat - nebo se mýlím v přesvědčení, že Literární skupina je, když se sejde pár škrabalů, vydají manifest a pak se navzájem vylučují, jako třeba (viz také) Devětsil a česká surrealistická skupina? Ech, to nám to ten Vlček zavařil - já vždycky říkal, že z Moravy a expresionismu nemůže nic dobrého vzejít! --Malý·čtenář 11:55, 9. 9. 2005 (UTC)

@Vrba: Dobře, já jsem si všiml, že s Malým čtenářem na sebe občas mírně vrčíte, ale koneckonců wikipedii samozřejmě neděláme proto, aby s ní byl spokojen Malý čtenář, ale abych s ní byl spokojen já, to je snad jasné :-))) Takže navrhuji pro začátek předělat název kategorie a hesla, mně to uspokojí a Malý čtenář bude mít o důvod k brlbání míň, to by snad mohl být dobrý začátek, ne? --Radouch 12:04, 9. 9. 2005 (UTC)
@wiki-vr. prosím podívejte se na diskusní stránku p. MČ a přečtěte si co jsem tam v poslední době napsal a jak odpovídal je z toho víc než jasné, kdo se dohodnout chce.
@P. Malý.čtenář ano mýlíte se ve svém převědčení a víte to stejně dobře jako já, ale pobavil jste mne. Upozorním na tuto debatu p. Kirka, zcela jistě bude mít jiný názor než Vy. Jinak, prosím Vás, napište nějaký návrh systému a můžeme se o problému bavit, ale návrhy typu, pro vše kategorie, ale pro tohle ne - mi nepřijdou příliš konstruktivní. Vrba 12:10, 9. 9. 2005 (UTC)

Diskuse o řešeni[editovat zdroj]

Prosím? Když se mi něco zdá podivné, ale potenciálně sporné, předložím to k diskusi, aby se mohly vyjádřit všechny ostatní (eventuálně) zainteresované strany, a vyčkám výsledků. Co může být kollegiálnějšího?

Nic, já také netvrdím, že jste v těchto případech nekolegiállní. Vrba 14:41, 9. 9. 2005 (UTC)

Můj návrh systému je: Heslo Literární skupina, patrně nějak přejmenované, v zásadě v současné podobě. U každého člena bude v textu hesla uvedeno, že byl členem LS, s odkazem. Kategorie:Literární skupina se odstraní. Toť vše - rozhodně žádné "viz také". Mám důvěru ve čtenáře Wikipedie a jejich schopnost kliknout v případě potřeby či zájmu na odkaz bez toho, abych jim ho předžvýkával a vyplivoval zvlášť.

--Malý·čtenář 14:03, 9. 9. 2005 (UTC) P. S. Jo, a Šablona:Literární skupina smazat.

Já bych byl pro kategorie, protože vytváří jakýsi přehled, kdo kde byl zvláště u početnějších skupin to je docela praktické. Pak je to věc toho, že pokud to uděláme 100x takto je nesmysl dělat to 20x jinak Vrba 14:41, 9. 9. 2005 (UTC)