Diskuse ke kategorii:Letectví

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Změny v kategorizaci[editovat zdroj]

Současný stav viz: Portál:Letectví/Kategorie


Zdravím, chtěl bych tady rozhýbat kategorizaci a nastolit trochu pořádek v oblasti letectví ;)

zřídit kategorie:Vojenské letectví, Civilní letectví, válečná letectva (podřazená kategorii Vojenské letectví), Konstrukce letadel (kam by spadaly motory, trupy, typy křídel, zbraňové systémy atd.. nutno vytvořit celý další podstrom)

přidat kategorii Kosmonautika

  • Letecká doprava > kategorii nechat
  • Letadla>nechat
  • Letci>nechat
  • Letecká terminologie>nechat
  • Letecké společnosti> přesunout do kategorie letecká doprava, kam patří, není nutno jí řadit do nadřazené kategorie a Civilní * letectví
  • Letečtí konstruktéři>
  • Letiště> nechat
  • Podnikatelé v letectví> přesunout, bud do letecké dopravy a nebo do leteckých výrobců či Civilní letectví vysvětleno
  • Průkopníci letectví> přesunout, napadá mne letci, ale to asi plně nevystihuje kategorii.. možná založit Historie létání
  • Royal Air Force> přesunout do kategorie:válečná letectva
  • Letecké sporty>ponechat
  • Letečtí výrobci>ponechat
  • Letectví v Česku> přesunout letectví podle zemí.. případně vytvořit jinou kategorii

Prozatimní plán ;) se kterým by souviselo i roztřídění článku v teté kategorii a následné vytváření podstromů ;) --Chmee2 15:32, 6. 1. 2007 (UTC)

Možná by bylo lepší navrhnout tady celý strom aby bylo jasno jak to myslíte. Podnikatelé nemohou být přesunuti ani do civilního let. ani do let. dopravy ani do výrobců, protože většina těch, kteří tam jsou vyráběli i letadla vojenská, také není nezbytně nutné, že letadla vyrábí, může provozovat leteckou školu nebo dopravní společnost - někteří zas působili ve všech oblastech. Pro kat. Historie létání nevidím smysl, protože historie je všechno od včerejšího dne a takže je to velmi neurčitý název kategorie. Podnikatele, průkopníky a konstruktéry bych nechal na jedné úrovni tam kde jsou. --Rp 12:30, 7. 1. 2007 (UTC)
ze zkušenosti vím, že navrhnout celý strom je v podstatě nemožné, jelikož určité druhy kategorií budou reflektovat až to, jak se budou uklízet články. Domnívám se, že je důležité načrtnout pouze hlavní kategorie (což jsem udělal) a doladit, co kam dát. Spodní větve stromu budou vznikat spontáně, spíše opět by to chtělo načrtnout, co byste ještě pokládali za vhodné. Osobně mi zcela chybí kategorie složení letadel (respektive ta kategorie existuje, ale je velmi velmi neúplná, jsou tam pouze motory a přístroje) potom v kategorii bych vyčlenil samostatnou kategorii šablony pro letectví (či něco podobného).
Kategorie Vojenské letectví a Civilní letectví by se zřídit mohly, v tom případě bych kat. Letecká doprava zrušil a Letecké společnosti přesunul pod Civilní letectví.
S přesunem Royal Air Force souhlasím, je třeba ale domyslet další kategorizaci v kat. Vojenské letectví. Místo nové kat. Válečná letectva zvážit termín Vojenská letectva. Válečné letectvo válčí, vojenské letectvo válčit nemusí protože pořád válka není, stejně tak není Válečné letadlo, ale Vojenské letadlo.
Přesun Letectví v Česku asi ano.
Pro novou kat. Konstrukce letadel v tuto chvíli moc využití nevidím, máme zde kat. Součásti letadel.
--Rp 17:54, 7. 1. 2007 (UTC)
Tak jsem něco málo překopal a přetahal z hlavní kategorie. Jestli jsem něco dal někam špatně, tak se omlouvám --Chmee2 13:06, 1. 2. 2007 (UTC)

Údržba[editovat zdroj]

Je tu letitá výzva k třídění, které si nikdo nevšímá, projekt je nepovšimnut 5 let. Co budu umět, udělám a pokud to někdo opraví, nebudu diskutovat--Zákupák (diskuse) 11. 8. 2012, 11:37 (UTC)