Diskuse ke kategorii:Ledovce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nemyslíte že by bylo vhodné spojit tuhle kategorii s kateegorií Glaciologie? Marv87 31. 1. 2009, 18:44 (UTC)

Rozhodně ne, proč? Obě sou dost rozsáhlé. Bylo by to jen nepřehledné a šlo zcela proti obecně uznávané politice zde. --Nolanus C E 3. 2. 2009, 02:17 (UTC)

Protože jsou to kategorie hodně podobné, skoro až totožné. Ale byl to jen návrh, jsem tu nový a nevím jakou uplatňujete "politiku"... Marv87 5. 2. 2009, 00:06 (UTC)

V glaciologii by měly být obecné vědecké glaciologické termíny, v kat. ledovce konkrétní důležité ledovce, případně věci související s ledovci opravdu velmi úzce. Ale jak tak na ty kat. koukám, máš pravdu, že překategorizování by možná neškodilo, pár věcí se mi tam zdá sporných. Já to ale dělat nebudu, nejsem v té věci odborník.
Politika u kategorií zde vypadá zhruba tak, že pokud se nějaká kat, příliš rozroste, /začne být nepřehledné/, měla by být rozdělena na menší, specializovanější kateogorie. Samozřejmě, existujou zde i kategorie malé /třeba i jen s jedním heslem/ - protože zrovan někdo měl chuť to udělat, kvůli interwiki, protože se čeká nárůst článků etc./ i kategorie hodně velké - těch si zas pro změnu dlouho nikdo nevšiml. Viz např. Wikipedie:Kategorizace. --Nolanus C E 5. 2. 2009, 00:26 (UTC)