Diskuse ke kategorii:LGBT herci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Budeme také vytvářet kategorii "Heterosexuální herci"? "Herci s blond vlasy"? Herci s větším než čtvrtinovým podílem židovské krve"? Promiňte, ale tato kategorie mi přijde naprosto nevhodná. Slimejs 20. 3. 2010, 14:08 (UTC)

Dle mého, všechny LGBT kategorie (herci, režiséři a hudebníci) smazat, ostatní povolání taky takto nedělíme. --Lenka64 20. 3. 2010, 15:37 (UTC)
Zřejmě by se mělo jednat o ty, kteří se k tomu aktivně hlásí nebo jejichž tvorbu to může ovlivnit. Kategorii jsem založil jako řadu dalších po vzoru anglické Wiki, při srovnávání kategorií článků mi vadí, když jich většinu nemáme (myslím ty použitelné, např. bez Kategorie:Lidé z Bristolu se asi obejdeme). Mimochodem Kategorie:Homosexuální muži je tady bez problémů rok a půl. --Gumruch 20. 3. 2010, 19:47 (UTC)
Přesně tuhle reakci jsem čekala. Krom toho, Kategorie:Homosexuální muži se už několikrát přetřásala. Sami dotyční svoji orientaci považují za "přirozenou", tak k čemu zvláštní kategorizaci.--Lenka64 20. 3. 2010, 20:03 (UTC)
Já nevím. Taky existují extrémní názory na literaturu v tom smyslu, že by se mělo dílo hodnotit zcela nezávisle na autorovi, tedy aniž by se vědělo o jeho národnosti, povolání, zázemí atd., což by vedlo k úplné zbytnosti biografií spisovatelů. Já myslím, že zajímaví jsou i lidé (takoví, jací jsou), ne jen jejich díla. IMHO kategorizace jako taková slouží ke členění, třídění, zpřehlednění…, nikoliv k hodnocení. Pokud se Vaše výhrady týkají širšího okruhu, doporučuji to probírat Pod lípou, ne tady. Pokud nebude jednoznačný výstup podpořený názorem komunity, nevidím důvod ka mazání. Problematické může být pouze konkrétní zařazení osob do takovéto kategorie (ale to tu je periodicky i ohledně národnosti, např. moravské). --Gumruch 20. 3. 2010, 23:17 (UTC)