Diskuse ke kategorii:Kluby MLB

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nejasná zkratka v názvu porušuje Wikipedie:Kategorizace#Základní zásady (srov. též interwiki v evropských jazycích); mělo by se urychleně automaticky přesunout, osobně bych dal přednost "Baseballové kluby Major League" před "kluby Major League Baseball". --Malýčtenář 09:23, 22. 1. 2007 (UTC)

Je to moc hezké, jenže žádná Major League neexistuje. Navíc označení "Baseballové kluby Major League" vypadá, jako by Major League hrály i jiné než baseballové kluby. Otázka je, jestli by nejjednodušší nebylo přejmenovat to na "Americké baseballové kluby" - sice tam v budoucnosti spadnou i nižší soutěže, univerzity a tak, ale s ohledem na existenci šablony "Kluby MLB" by to nemělo zas tak moc vadit. Chrupoš 09:35, 22. 1. 2007 (UTC)

Jak vyplývá i z hlavního článku na en:, o webu nemluvě, "Major League" samo o sobě se běžně používá. "Major League Baseball" anglicky znamená spíš "prvoligový baseball" než "baseballová první liga" (což by bylo Baseball Major League), i když se zdá, že nějaká oficiální právnická osoba za ligu zodpovědná se skutečně jmenuje právě MLB.

Váš druhý argument je nesmyslný - naopak, znamená to, že baseballové kluby hrají i jiné než Major League. Soudím, že zvláštní kategorie pro kluby první (severoamerické) ligy významných sportů mají smysl, takže záběr bych nerozšiřoval. --Malýčtenář 12:03, 22. 1. 2007 (UTC)

Opatrně s Major League. Existuje taky Major League Soccer (MLS), což nejvyšší fotbalová soutěž. Zanatic ʡ 12:06, 22. 1. 2007 (UTC)
@Malý čtenář: Já tedy MLB pravidelně sleduji a je to prostě MLB, stejně jako NBA je prostě NBA - kategorii jsem založil pod tímhle jménem, protože všechno ostatní mi přijde trochu kostrbaté a nepříliš používané. Chrupoš 12:16, 22. 1. 2007 (UTC)

Dá rozum, že baseballové kluby nebudou soutěžit ve fotbalu. NBA je akorát zkratka plného en:National Basketball Association; názvy kategorií a obsah Wikipedie obecně mají být zřejmé i lidem, kteří téma pravidelně nesledují. --Malýčtenář 14:52, 22. 1. 2007 (UTC)

Můj problém je, že právě nevím, na co to smyslupně přejmenovat - kdybych věděl, rovnou bych tak tu kategorii založil. Já na tom názvu "Kluby MLB" netrvám, určitě nebudu revertovat nic, co kdo vymyslí. Chrupoš 18:05, 22. 1. 2007 (UTC)

To jsem říkal už na začátku: pokud máte námitky proti zásadnější změně, pak alespoň rozvést zkratku. --Malýčtenář 09:54, 23. 1. 2007 (UTC)