Diskuse ke kategorii:Fotbalisté SK Slavia Praha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že dobrá polovina z obsažených fotbalistů nesplňuje doporučení o encyklopedické významnosti. Navrhovala bych tudíž vytvořit jakýsi Seznam fotbalistů SK Slavia a do něj tyto méně významné fotbalisty přesunout. Například z prvních 4 fotbalistů od A by si možná samostatný článek zasloužil Ante Aračić, ale zbylé tři bych přesunula.

Dotazy, návrhy, podpora, připomínky?

Vanessa 16:28, 14. 1. 2008 (UTC)

Tak já to mám na hranici, ale spíš ponechat, zvlášť když hrají nebo hráli v prvoligovém kádru. Kdyby byly s nižších lig než ze druhých, tak asi už sloučit do článků o klubech.--Sevela.p 16:08, 16. 1. 2008 (UTC)
Já mám zase tu hranici významnosti pro sportovce tak, že minimum encyklopedické významnosti je reprezentace, ale ani každý, kdo v ní byl, nemusí být významný, takže spíše jiné úspěchy, klub ligových střelců, vůdčí osobnost významnějších klubů, nějaká mediální bublina (ale sportovní) atp. Takže, pokud by bylo po mém, tak by značná část sportovců a mezi nimi i fotbalistů „opustila“ Wikipedii, jenže po mém není a zřejmě nebude, takže tu asi zůstanou. --Reaperman 21:11, 17. 1. 2008 (UTC)

V první lize hraje 16 týmů, každý má aspoň 25 hráčů, kteří nastoupí k nějakému zápasu... to je nějakých 400 fotbalistů ročně. Část jich samozřejmě vydrží do další sezóny, ale i tak ročně přibyde minimálně 150 nových jmen...

Takže hranici významnosti bych osobně stanovila buď reprezentace, nebo aspoň 100 startů nebo aspoň nejlepší střelec/obránce... Uvidím, co nám zbyde po VfD... Vanessa 08:21, 18. 1. 2008 (UTC)

Vanesso, pokud řeknete, že z fotbalistů od A si zaslouží článek jenom Aračič, svědčí to asi něco o tom, že se o fotbal moc nezajímáte... Adauto je jeden z nejznámějších cizinců, který kdy v české lize působil a prosadil se. 14 gólů v první lize Vám je málo? Ze Slavie poté přestoupil do první brazilské ligy a teď je v první slovenské. A podle vás si nezaslouží článek... Nechci Vám vyčítat, že se o dané téma nezajímáte, ale v tom případě nejste moc oprávněná navrhovat některé články na smazání... já taky neposuzuji molekulární biologii a encyklopedickou významnost jednotlivých hesel v ní jen podle toho, že jsem o těch výrazech v životě neslyšel...--Jakubisko 14:08, 21. 1. 2008 (UTC)
Aračiće bych nechala z důvodu, že má interwiki. Jinak doporučuji pozornosti mnou nezaložené Nevýznamní fotbalisti, kde se diskutuje významnost a ověřitelnost takovýchto fotbalistů. Vanessa 14:28, 21. 1. 2008 (UTC)
O hlasování vím. Přece nebudeme posuzovat relevantnost článků podle interwiki proboha? Myslel jsem že jsme ČESKÁ wikipedie. A každý Čech, který se trochu zajímá o českou ligu, tak Adauta zná. Že ho neznají Američani a Němci mi je srdečně jedno. Smažeme tak i třeba zápis Kryštof (skupina), i když je to jedna z nejoblíbenějších mladých skupin v ČR? --Jakubisko 15:22, 21. 1. 2008 (UTC)

Pokládám tento návrh za zbytečný. Každý kdo hrál v SKS atd. má podle mého názoru svoji encyklopedickou relevantnost :) --Fallen.Cze 20:53, 29. 5. 2008 (UTC)