Diskuse ke kategorii:Axiomy a axiomatizace teorie množin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Změna pojetí kategorie[editovat zdroj]

Ahoj,

jsem pevně přesvědčen, že je nutné oddělit pojmy ze základní školy, jako je Definiční obor, od pojmů, které se učí jen na specializovaných vysokých školách, jako je Ordinální číslo. Nemá smysl, aby byly v téže kategirii.

Proto myslím, že je vhodné tuto kategorii "Axiomy_a_axiomatizace_teorie_množin" přejmenovat na "Axiomatická teorie množin" a spoustu článku z kat. "Teorie množin" přesunout sem. Do popisu kategorie bych pak patřičné odlišení.

To druhé klidně zvládnu, ale prosím o info, co vše musím udělat při přejmenování kategorie. Já vím o tomto:

  • Přejmenovat samotnou stránku (to snad najdu v nápovědě, jak se to dělá a zda je na to potřeba spráce)
  • Z původní stránky asi uděláme redirect???
  • Potom (nebo snad předtím) najít všechny stránky "odkazuje sem" a odkázat je na nový název kategorie
  • Je to všechno?

Díky --Pavel Jelínek 31. 8. 2010, 08:30 (UTC)

Jak to píšeš to platí pro článek a tam nepotřebuješ práva správce. Při přesunu kategorií je třeba změnit kategorii ve všech článcích a pro samotný přesun je třeba asi i práv správce.
Jinak k samotnému návrhu. Moc se mi to nelíbí, víc bych byl pro vytvoření zvláštní kategorie Kategorie:Axiomatická teorie množin a tam bych kategorizoval i tento článek. Zagothal 31. 8. 2010, 13:06 (UTC)

Tahle kategorie obsahuje jen jednu podkategorii a 5 článků. Zhruba polovina z těchto položek si zaslouží být přímo v kategorii "Axiomatická teorie množin". Na základě toho bych se spíš klonil k tomu, že kategorie "Axiomy a axiomatizace teorie množin" je zbytečná, pokud do ní nedáme více materiálu. Ale nebudu ji rušit, dokud zde nedosáhneme shody. Je tu někdo třetí, kdo na to má názor?--Pavel Jelínek 1. 9. 2010, 07:34 (UTC)

A ještě k tomu přesunu, zeptej se zde, určitě ti někdo poradí. Já to nikdy nedělal. Zagothal 1. 9. 2010, 11:21 (UTC)