Přeskočit na obsah

Diskuse k portálu:Lidé/Seznam osobností

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mam chut se ptat, k cemu je tento seznam dobry. Rozcestnik seznamu je super vynalez a dobry napad. Seznam osobnosti je vsak imho zbytecny. Mame kategorie. Nejake rozdelovani na "vyznamne" "nevyznamne" osobnosti je imho very POV. A take subjektivni. Navrhuji dany seznam smazat a ponechat pouze onen rozcestnik seznamu v horni casti.--Macronyx 13:53, 20. 2. 2006 (UTC)

Mě to přijde neškodné... mít možnost hledat v browseru v rámci jedné jediné stránky může být docela užitečné.
Přesouvá se tím možnost alternativního zpracování obsahu (třeba zrovna to hledání, ale i tisk) i mimo software Wikipedie, což mě obecně přijde v souladu s GNU-FDL --Xchaos 13:57, 20. 2. 2006 (UTC)
Neskodne to je, ale velmi tezko zde muzes mit vsechny osobnosti (rozumeno tedy seznam vsech clanku osob na wikipedii). Uz jenom dnes bych tech jmen bylo nekolik tisic, odhaduji, a co v budoucnosti, wikipedie roste. Navic ponechat pouze seznam nejakych "vyznamnych" osobnosti je imho dosti subjektivni zalezitost, kazdy za ne povazuje nekoho jineho. Byl bych ovsem pro velkou specializaci techto seznamu, klidne jich muze vzniknout cela rada. A mely by byt vzajemne prolinkovany a vhodne zkategorizovany.--Macronyx 14:05, 20. 2. 2006 (UTC)
Mě to přijde docela vtipné, ten seznam... tím že tam nemohou být všichni, tak se na to navěsí nekonečný řetězec změn, týkající se přidávání a ubírání jednotlivých osobností podle míry jejich "výzmnosti"... každopádně jsou osobnosti, které patří do více než jedé kategorie, právě se o některých takových chystám psát, a tenhle seznam mě na tu myšlenku přivedli. Právě že Wikipedie je na rozdíl od papírových knih definovaná procesem neustálé změny, neustálého vývoje. Nevstoupíš 2x do téže Wikipedie. Já bych to nechal, a až délka seznamu naroste nad 32 KB, tak bych to teprve řešil... abych nevypadal jako nenapravitelný provokatér, tak se chci vytáhnout, že tenhle seznam (se kterým nemám nic společného) mě inspiroval k vytvoření stránky Seznam fyziků, která dodržuje pravidla kategorizace.
Ještě něco... co taklhe v téhle diskuzi stanovit nějaké jednoduché pravidlo, například "Tato kategorie je určena pro často odkazované osobnosti. Podmínkou pro zařazení je existence odkazů v alespoń třech různých dalších článcích Wikipedie". Nebo tak něco. (Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Xchaos 20. února 2006 v 19:14 UTC času. --Marek Genius 1. 5. 2010, 13:03 (UTC))

Měním názor. Ona je to fakt pitomost. K tomu samému přece slouží automaticky generované kategorie, jak jsem právě zjistil. Možnáá by stačilo udělat jednoduše kategorii "Známá osobnost", a přehled "Seznamů" jako hlavní článek té kategorie. Ovšem s tímhle přístupem skončíme u známých osobností první, druhé a třetí kategorie, což je skutčně hodně utrální (opak ne-utrální :-) Takže jedině mega kategorie Osobnost, ve které budou úplně všechny osobnosti (na rozdíl od tohohle článku, kde všechny fakt nikdy nebudou, to dá rozum). Pracné je to myslím stejně - připisovat osobnosti ručně sem, nebo je přidávat do kategorie Osobnost. Teď jde o to, kdo to udělá... popravdě, to už zavání skoro prací, fuj... --Xchaos 23:41, 20. 2. 2006 (UTC)

Také si myslím, že tento článek je zbytečný. Tento článek může být užitečný, ale jako kategorie. Myslím, že by se měl smazat nebo změnit na kategorii. --Marek Genius 1. 5. 2010, 13:03 (UTC)