Diskuse k Wikipedii:Metakategorie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Řadicí klíč

Řadicí klíč[editovat zdroj]

V doporučení jsou pro řazení metakategorií do běžných kategorií uvedeny dva klíče (! a *), zde je navíc uvedena i mezera. Samozřejmě by měl být buď jen jeden nebo rozlišeny dle případu užití.

Načnuto už v Diskuse k Wikipedii:Kategorizace#Speciální řazení v kategoriích, kde Draceane v bodech nadhodil různé situace, které by sem asi bylo vhodné zapracovat. --Matěj Orlický (diskuse) 6. 10. 2019, 17:56 (CEST)Odpovědět

Zkusím problém ještě pojmenovat dotazy a odpověďmi, které jsou k diskusi:

V jakých případech je potřeba speciální řazení, tj. nestačí běžná pravidla řazení, a proč?
Řazení metakategorií do běžné kategorie, protože MK není segmentem této kategorie (obce spadající do určité skupiny) jako ostatní podkategorie, ale uspořádáním celé (významné části) této kategorie dle určitího kritéria.
Proč nestačí použít řadicí klíč mezeru, aby byly metakategorie před ostatními kategoriemi?
Protože mezera je vyhrazena pro hlavní článek kategorie.
Proč nestačí použít hvězdičku, která je vhodná pro řazení článků s podobně širokým pokrytím obsahu kategorie (jako jsou seznamy ap.)?
Protože je vhodné mít samostatný klíč pro tuto kategorii, přispívá to k přehlednsti, viz např. obsah kategorie pomocí {{CATEGORYTOC}}.

Zdůvodnění jsou snaha o racionální pochopení toho, proč tu máme více řadicích klíčů, ne můj názor, který je především: sjednotit to na jednu z variant a není až tak důležitou kterou. --Matěj Orlický (diskuse) 7. 10. 2019, 14:11 (CEST)Odpovědět