Přeskočit na obsah

Diskuse k Wikipedii:Diskuse o smazání/Měšťanský dům

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Stribrohorak

Asi už reaguji pozdě, ale aspoň dodatečně vysvětlení

Já jsem si založení článku "měšťanský dům" nevymyslel, ale asi před půl rokem jsem náhodou narazil na "údržbový" (nebo jak nazvat) článek "Chybějící primární články" (Wikipedie:Chybějící primární články) a pochopil jsem to tak, že (viz i návod na té stránce uvedený, cituji "Možná řešení: / existuje více významů daného názvu / řešení: založit rozcestník druhého typu"), že by se měl založit rozcestník -- tedy pokud není název unikátní a rozlišovač je tam vlastně zbytečně, ale to není tento případ. A pak jsem "jel" od písmene "A" a až zhruba po to písmeno "M" (resp. myslím "P") a postupně založil rozcestníky na taková hesla, které se ve výše uvedeném "Chybějící primární články" -- vybíral jsem si přitom taková hesla, kde bylo minimálně 5, většinou ale 10 i více přiřazených hesel. Je pravda, že zde jsem (asi uvedl) jen ty měšťanské domy, které byly v tom seznamu uvedené (u jiných rozcestníků jsem většinou dohledal i "všechny" nebo alespoň většinu "stejných" i když ještě na wikipedii nemají článek) -- ale zde jsem jednoduše nevěděl, kde bych je vyhledal (na rozdíl např. od názvů ulic nebo kostelů, kde jsem řadu rozcestníků založil.

Když nyní čtu argumenty výše, je asi pravda že "měšťanský dům" je trochu jiný případ, nejvíce případná mi připadá poznámka 3. 4. 2022 20:14 že by tam měl být článek vysvětlující, co "měšťanský dům" je -- ale pořád si myslím, že buď pod tím nebo jinde by měl být co nejúplnější seznam měšťanských domů -- i když je pravda, že zde asi nebude jednoduché takový vytvořit.

(Na závěr ještě krátce proč jsem na diskusi nereagoval dříve: jsem teď zahlcen v zaměstnání + ještě zdravotní problémy, takže jsem se již dlouho do Wikipedie nepřihlásil.)

Stribrohorak (diskuse) 14. 4. 2022, 02:04 (CEST) příspěvek přesunut z archivovaného DoSuOdpovědět