Diskuse k Wikipedii:Archiv porušení práv/Pajs

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vzhledem k Wikipedie:Žádost o komentář/Hromadná copyvia Wikipedisty:Pajse (2) by bylo nejspíše vhodné:

  • 1) Projet všechny Pajsovy příspěvky
  • 2) Porovnat je s aktuálními verzemi článků
  • 3) Průběžně dělat seznam všech článků, do kterých Pajs větší měrou přispěl (ať už je založil nebo významně editoval)
  • 4) Smazat problematické revize nebo celé články.

První tři body může dělat kdokoliv, poslední pouze správce. Návrhy? Připomínky? --Podzemnik 11. 6. 2011, 07:15 (UTC)

Souhlas. Já to systematicky procházet nebudu, ale pokud by něco bylo z odborného hlediska nejasné, zkusím poradit. Vrba se tomu chtěl věnovat, tak čekám, že se zase objeví. Snad ho někde nesežrala divá zvěř. --egg 11. 6. 2011, 08:44 (UTC)
To je práce na, dejme tomu, tisíc hodin -- má tedy hodnotu asi čtvrt milionu pro normálně vydělávajícího člověka. Vidím tedy dvě reálna řešení:
(1) Udělat naopak -- ve spolupráci s několika lidma -- seznam článků, které by neměli být smazány a následně roboticky vrátit všechny Pajsovy editace na stav před editací (založené články smazat).
(2) Zjednodušit odstraňování Pajsových textů nějakým nařízením -- abych kdykoliv, když na to narazím, mohl text odstranit anebo článek smazat (procesem rychlého smazání) bez zdlouhavých procedur jako DoS nebo dohledávání zdroje Copyvií. To by se mohlo ošetřit jako výsledek nějaké Žádosti o opatření.
Budu vděčnej za zpětnou vazbu, zda to má smysl jak to píšu. Franp9am 11. 6. 2011, 12:25 (UTC)
Anebo mozna zacnu proste vytvaret nejaky soubor, v kterem bude seznam Pajsovych clanku a editaci (Podzemnikuv navrh bod 3), ktere budu navrhovat na smazani -- a nejaky spravce to z casu na cas projde a promaze. Ovsem asi bez ambici, ze to bude nekdy kompletni. Franp9am 13. 6. 2011, 22:35 (UTC)

Myslím, že projet članky Pajse je téměř nemožné, protože je to tolik práce, že je neudělatelná, navíc najít ke všemu zdroj - je to opakování Zp - IMHO je jediné řešení udělat seznam všech jeho članků, smazat to a případně, že by se u něčeho prokázal opak to obnovit. U Pajse platí jasná věc, jen se našla první kniha přestal komunikovat. Smazala se ta kniha a našla se druhá, je to opsané vše. --Vrba 16. 6. 2011, 13:40 (UTC)

  1. Hledat copyvia jednotlivě se už v žádném případě nemusí, výsledek ŽoK je podle mě zcela jasný a na jeho základě je možné okamžitě mazat všechny Pajsovy texty.
  2. Přesto nejde o práci robotickou, protože do některých článků Pajs zasáhl jen minimálně a některé byly po něm už výrazně změněny. Takové články by se mazat neměly a rozhodnout to podle mě musí člověk. Proto si myslím, že je třeba udělat seznam. Nějaký program by snad mohl pomoci s vyhledáváním, nejlépe kdyby šlo vytvořit přímé databázové dotazy. Takže kdo se hlásí?

--egg 16. 6. 2011, 14:02 (UTC)

Počítám s tím, že to více-méně nějak rychle projdu a rozdělím na 3 části: smazat hned (implicitně) / nevím (t.j. nechám posoudit Egga a Vrbu) / ponechat. Hodili by se mi dvě věci:

  1. Seznam článků, které Pajs editoval, kromě Redirectů (těch má hodně a na ty se nejspíš vykašlu)
  2. Seznam článků, v kterých je poslední editace -- když nepočítám roboty a malé editace -- Pajsova. Zatím doufám, že mi s tím pomůže Danny B, snad se ozve. Zdravím Franp9am 16. 6. 2011, 14:29 (UTC)
U kategorie nevim, bych byl pro smazat, pokud toho napsal více jak dvě tri vety. --Vrba 16. 6. 2011, 15:56 (UTC)

Vytváření seznamu[editovat zdroj]

Začal jsem vytvářet kostru nějakého souboru podle Podzemnikova doporučení výše. Začal jsem od článků, které Pajs přímo založil, od nejstarších. Mnohé z nich vypadají v pořádku, i když některé jsou prostě jenom neencyklopedické, ale nevidím obhajitelný důvod je mazat.

Myslíte, že to má jakž takž smysl a mám podobným stylem pokračovat? Pokud někdo pomůže, budu rád. Franp9am 17. 6. 2011, 22:40 (UTC)