Diskuse k šabloně:SHORTTOC

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kolego Danny B., a případní "vkladačí" šablony:SHORTTOC, dovoluji si upozornit na

  • šablonu:KompaktníObsah

wiki-vr 11:02, 16. 1. 2006 (UTC)

Smazat - myslím šablonu, ne diskusi; nastylovat obyčejnou TOC pomocí id="shorttoc" je nefunkční omyl. --Malýčtenář 12:23, 16. 1. 2006 (UTC)

Nelze smazat, protože šablona je používána. --Zirland 12:27, 16. 1. 2006 (UTC)
Proč by to měl být nefunkční omyl? Pokud máš nacachované staré CSS, Wikipedie:Aktualizujte svou cache, jinak je IMHO shorttoc normálně funkční varianta, a to i ve vzhledu standard [1]. --Mormegil 13:31, 16. 1. 2006 (UTC)

Zatracený CSS - po reloadu jsou písmenka zarovnaná vedle sebe a ne pod sebe, ovšem obdélníček vyčnívá z pravého okraje obrazovky (starý width bug, nebo co?). A pořád nechápu, čeho by SHORTTOC měla dosáhnout jiného nežli KompaktníObsah. --Malýčtenář 13:45, 16. 1. 2006 (UTC)


@wiki-vr 11:02, 16. 1. 2006 (UTC):
Pane kolego, kdybyste si nejdřív zjistil, jaký je mezi nimi markantní rozdíl, tak byste to sem nenapsal.

@Malýčtenář 12:23, 16. 1. 2006 (UTC) a Malýčtenář 13:45, 16. 1. 2006 (UTC):
Nemám nejmenší tušení, co vás vedlo k tvrzení, že je to „nefunkční omyl“. Šablona byla nejdříve otestována v Internet Exploreru 6, Firefoxu 1.5, Mozille 1.7.3, Opeře 8.5 a Lynxu 2.8.5 rel. 1, vše na platformě Windows XP sp2. Ve všech to fungovalo tak, jak má. Samozřejmě to nejsou zdaleka všechny browsery a platformy, proto je možné, že v některém došlo k nepředpokládaným jevům. Proto bych ocenil, kdybyste mi mohl poslat screenshot a parametry vašeho prohlížení (browser, OS, patche apod.).

@všichni, kterým není smysl této šablony zcela jasný:

Rozdíly mezi šablonami SHORTTOC a Kompaktní obsah

Vlastnost    SHORTTOC    Kompaktní obsah    Poznámka

Obsah generovaný fixní výhody generovaného obsahu:
  • má vždy jen existující položky
  • má vždy všechny existující položky (tj. i ty, které u fixního obsahu nejsou)
    výhody fixního obsahu:
  • má "kompletní" (= v jednou daném rozsahu) abecedu
    nevýhody fixního obsahu:
  • pro jiný rozsah je třeba tvořit nové mutace (čísla / bez čísel, české znaky / bez nich, jiný seznam, než abeceda apod.)

Styl zděděný vlastní výhody zděděného stylu:
  • po stránce designu vypadá vždy stejně jako normální obsah, liší se jen layoutem, navíc respektuje uživatelem zvolené téma (kolínská modř apod.)
    nevýhody vlastního stylu:
  • nemusí vždy nutně zapadnout do stránky v jiném tématu

Použití téměř univerzální omezené SHORTTOC se dá v rámci možností daných použitým stylem použít téměř kdekoliv, protože je generován automaticky podle obsahu stránky (např. u kalendáře na seznam dní / měsíců apod.) narozdíl od Kompaktního obsahu s fixním obsahem. Příklad, v němž by musela být tvořena nová mutace Kompaktního seznamu:

pondělí[editovat zdroj]

čtvrtek[editovat zdroj]

Navíc je ve vývoji rozšíření podle parametrizace, které umožní volit (ne)zobrazování číslování položek, tlačítka skrýt či jednotlivých úrovní seznamu.


Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 17:25, 16. 1. 2006 (UTC)

Tak pardon (snad jsem příliš škody nenapáchal a dosáhl aspoň srozmitelného vysvětlení pro ostatní a budoucnost), vedlo mě, že: 1. bohužel do vývoje MediaWiki tolik nevidím 2. měl jsem zastaralé CSS 3. používám (z nezbytí) M$IE 5.5 a (ze záliby) skin Standard. Jak už jsem řešil mockrát, v něm např. tabulka s nastavenou width 100% vyčnívá z obrazovky doprava, protože se patrně počítá z šířky celé obrazovky a ne jen pravého sloupce s textem hesla; dá se to vyřešit jejím obalením do DIVu také width 100%. Nemám ponětí, jestli tohle je něco podobného a lze to vyřešit podobně snadno, nebo zda to vězí příliš hluboko v útrobách MediaWiki. Screenshot jsem zhotovil, ale poslat vám ho nemohu - nemám vaši adresu a interface Wikipedie přílohy nedovoluje. --Malýčtenář 11:26, 17. 1. 2006 (UTC)

Díky za objasnění (tabulku jsem upravil a přečetl). wiki-vr 07:37, 20. 1. 2006 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Mohl by prosím někdo přidat na stránku kategorii? Kategorie:Šablony interních odkazů Děkuji--Fafrin 23. 12. 2010, 19:16 (UTC)