Diskuse k šabloně:Německá letecká esa první světové války

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obávám se, že s tou šablonou bude trochu problém, protože německých leteckých es první světové války bylo skoro 400 – viz en:List of World War I flying aces#Germany :) Snad by to, ale šlo změnit třeba na Největší německá letecká esa první světové války nebo Nejslavnější německá letecká esa první světové války. --Pazuzu 12:15, 19. 12. 2006 (UTC)

Myslím, že ještě dlouho nebude co řešit. V šabloně jsou zatím jen hotové články z en:wiki, až tento obsah překročíme aspoň třikrát a dosáhneme velikosti šablon letadel pak bychom se mohli nad něčím takovým zamyslet. Myslím že bychom se k tomu mohli tak za deset let dopracovat. --Rp 13:20, 19. 12. 2006 (UTC)
O to ale nejde. Problém je v tom, že ten název evokuje, že jde o seznam všech es, ale ve skutečnosti je to jen náhodný výběr několika es. --Pazuzu 13:53, 19. 12. 2006 (UTC)
Název v žádném případě neevokuje, že jde o seznam všech es. Název sděluje, že zde uvedená jména jsou Německá letecká esa první světové války což je sdělení pravdivé, nesděluje že jsou všechna nebo ta nejlepší. Je to stejný problém jako s šablonami letadel, kde jsem naopak já prosazoval úplný seznam letadel, kerý by byl nerealizovatelný. Termín Nejslavnější letecká esa je zavádějící a nepřesný - kdo by rozhodoval o tom kdo je slavnější než jiný a jaký by měl k tomu mandát? Kdyby někdo napsal článek o leteckém esu z posledního místa pořadí, pak by tento článek nemohl být do šablony zařazen. Proto je lepší používat šablony jako seznam leteckých es, která mají svůj článek na cs:wiki. Nemám nic proti tomu smazat všechna jména, která nemají na cs:wiki svůj článek, ale domnívám se, že jména uvedená v šabloně, která zde nemají článek zase inspirují tvůrce k další tvůrčí činnosti, aby takový článek napsali. Jako úplné seznamy pak vytvořit kompletní seznamy např. dle en:wiki, odkaz na takový seznam by mohl být přímo v šablonách. --Rp 14:38, 19. 12. 2006 (UTC)
Vytvořil jsem článek Seznam leteckých es první světové války (převzatý z enwiki) a umístil na něj odkaz do šablon, to je podle mě uspokojující řešení. --Pazuzu 17:54, 19. 12. 2006 (UTC)