Diskuse k šabloně:Mezinárodní basketbal

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Změny šablony Mezinárodní basketbal jsou přijatelné až na přesun soutěží žen, protože evropské klubové soutěže žen s oficiálními názvy EuroLeague Women, EuroCup Women řídí a organizuje FIBA Europe, takže jejich přesun na list Jiné soutěže je nesprávný. Evropské soutěže mužů s oficiálními názvy Euroleague Basketball, Eurocup řídí a organizuje Unie evropských ligových klubů zcela nezávisle na FIBA Europe. Mezi FIBA a ULEB došlo o tom k dohodě a FIBA předala ULEB i celou historii soutěže od roku 1957 hrané pod názvem Pohár evropských mistrů. Nejpodstatnější na věci je to, že po celou dobu od roku 1957 se jedná o nejvyšší klubovou basketbalovou soutž v Evropě. S pozdravem Bcsparta (diskuse) 26. 3. 2014, 22:21 (UTC)

Chápu v čem byla původní myšlenka, jenže lépe je mít zvlášť (a pohromadě) reprezentační a klubové soutěže. Pod kterou je to organizací není až tak podstatné. Možná by v té souvislosti bylo vhodné přejmenovat sekci Jiné soutěže na Klubové soutěže. A odkaz na ULEB by se mohl přesunout do sekce Evropa, je to koneckonců (celo)evropská organizace, i když jsou za ní kluby. --Vachovec1 (diskuse) 26. 3. 2014, 22:47 (UTC)
Na základě porovnání s Šablona:Mezinárodní fotbal + dalšími jazykovými verzemi obou sportů plyne, že u jednotlivých světadílů jsou uvedeny pouze soutěže řízené mezinárodní federací FIFA resp. FIBA, jiné soutěže jsou uvedeny zvlášť. Proto Váš přesun klubových soutěží žen do sekce Jiné soutěže je věcně správný, jen jsem tuto sekci rozdělil do čtyř řádků - muži (ULEB), ženy (FIBA), ostatní, zaniklé. Na poslední řádek jsem přidal zaniklou soutěž žen Ronchetti Cup, v níž byla pravidelná účast českých týmů. . Děkuji za pomoc a spolupráci. S pozdravem Bcsparta (diskuse) 27. 3. 2014, 20:33 (UTC)