Diskuse k šabloně:Infobox - animanga

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele RiniX v tématu „Předělání 2019

Posím editovat tyto věci (mně se to nedaří dotáhnout do konce): místo kanji má být kandži; místo romaji má být rómadži (přesněji čekošiki rómadži), v příkladu ヘルシング označovat jako kandži není vhodné, neboť se jedná o katakanu a ne o kandži. Proto by v šabloně bylo lépe místo "[[kandži]]" vložit "[[kandži]] nebo [[kana]]". V tabulce cílová_skupina místo "Cílová skupina, pro kterou je dílo určeno. Možnosti jsou: Šónen, Šódžo, Seinen, Josei, Kodomo, Otaku" má být "Cílová skupina, pro kterou je dílo určeno. Možnosti jsou: Šónen, Šódžo, Seinen, Džosei, Kodomo, Otaku" V náhledu Anime film Distribuce Jap. vlajka "Khara" - "Khara" neexistuje. --Kusurija 1. 3. 2010, 09:11 (UTC)

S tím japonským přepisem máte pravdu. Teď už jsou možné obě varianty, tedy jak kandži tak kanji. Špatný přepis Josei jsem také opravil.--Vasco 1. 3. 2010, 13:17 (UTC)

Předělání 2019[editovat zdroj]

@Hromino: Ahoj, mám pár nápadu na částečné/někdy celkové předělání infoboxu. Rozdělil bych to do etap a zde jsou mé návrhy:

1. Hlavička: Přidání parametru tvůrce a odstranění podtržítka:

{{Infobox animanga/Hlavička
 | název = 
 | obrázek = 
 | popisek = 
 | kandži = 
 | rómadži = 
 | žánr = 
 | cílová skupina = 
 | tvůrce = 
}}

2. Publikace (Kniha): Změna názvu na výchozí, který může zahrnovat všechny typy vydání. Pod parametrem Kniha bych si LN, mangu či jiné rozhodně nepředstavil. Zárověň bych se inspiroval u enWiki a vytvořil pro Publikaci jednotný systém parametrů (to je v určitém rozmezí i zde), který by se lišil podle typu, tzn. že manga by měla tyhle paramatry, LN tyhle apod.

3. Video: Sjednotil bych filmy, OVA/ONA, seriály pod jednu střechu. Opět inspirace z enWiki. Jednotný systém parametrů, který by se lišil podle zapsaného typu. Těch typů bych udělal několik a zahrnul bych rovnou i živě hrané seriály a filmy. RiniX (diskuse) 1. 7. 2019, 10:10 (CEST)Odpovědět

Za mě v pořádku, jsem pro; všechny argumenty dávají smysl. --Hromino (diskuse) 4. 7. 2019, 20:19 (CEST)Odpovědět

@Hromino: Je to nyní ve složité fázi, něco se musí fixnou robotem a něco ručně. Ale už mám pro Vás informace. Infoboxy (Video/Tisk) jsem rozšířil o nové typy a parametry, ve zdroji jsem je zjednodušil. Infoboxy také, a to je nejdůležitější, odkazují především na Japonsko. Bylo by dobré se vyhnout používání japonských {{Flagicon}} (nebo u svazků českých vydání v infoboxu, které by měly být řečeny zejména v psaném textu článku nebo seznamu), na druhou stranu u zahraničních je to vhodné (existují kvůli tomu i parametry zahraniční distribuce apod.). RiniX (diskuse) 7. 7. 2019, 14:56 (CEST)Odpovědět