Přeskočit na obsah

Diskuse k šabloně:Autobusová doprava v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navigační šablona by se měla vkládat do všech článků na které odkazuje. Navigační šablona by měla odkazovat pouze na články úzce související. Aby v jedné navigační šabloně byly články tak málo související jako třeba Nehoda u Nažidel a Sdružení dopravních podniků ČR je naprosto nevhodné. --Jowe 5. 9. 2009, 19:44 (UTC)

"By měla" znamená co? Že tobě by se to zdálo praktičtější? Nebo že to obvykle bývá zvykem? Nebo že je to dáno nějakým pravidlem? Já jsem třeba odedávna byl opačného názoru, že mnohdy je dobré vložit nějakou šablonu i do článku, který v té šabloně odkazován není, a jindy je zase rozumné do některých z článků obsažených v šabloně některou šablonu nedávat (podobně jako je dobré nespamovat odkazem na portál automaticky všechny články z oboru padni kam padni). Pokud by se navigační šablony dávaly jen do těch článků, ve kterých jsou užitečné, a ne do všech, kterých se týkají, jistě by ubylo rozumných důvodů proti navigačním šablonám jako takovým. Jestli je tedy ten první problém jen v zaříkadle a s ním spojenými očekáváními, tak tomu nemusíme říkat "navigační šablona". A to tvrzení je omyl: namátkou jsem se podíval třeba na článek Pavel VI. a ejhle, v navigační šabloně je třeba i odkaz na články 1963 a 1978, v nichž tato šabona pochopitelně z dobrých důvodů obsažena není.
Šablonu by samozřejmě bylo možné tématicky zúžit nebo rozdělit. Ale o spíš až bude o české autobusové dopravě mnohem víc článků. V současné době mi tento tématický rozsah šabony připadá přiměřený, samozřejmě právě za předpokladu, že se nebude za každou cenu cpát do článků, kde už jsou jiné navigační šablony nebo u nichž je souvislost s tématem jednostranná. Ze zvyklostí ten záběr a heterogenita podle mého názoru příliš nevybočuje: Šablona:Chemie také obsahuje Periodickou tabulku i Chemické sjezdy, v šabloně Meteorologie je klimatologie, barometr i vítr, a nejsou to špatné šablony. Šablona pokrývající určité téma nebo obor samozřejmě vypadá trochu jinak než šablona, která obsahuje jen homogenní seznam subjektů téhož druhu. Ten poslední řádek je, pravda, opravdu hodně různorodý, ale pokud bez něj by už šablona pokrývala skoro celé téma, tak jeden řádek navíc není velká cena za to, aby jej pokryla úplně. --ŠJů 5. 9. 2009, 23:13 (UTC)
"By měla" znamená že to bývá zvykem a je to i názor můj. Jelikož rád využíváš Hlasování o smazání k průzkumu mínění komunity možná by jsi měl mrknout na Wikipedie:Hlasování o smazání/Šablona:Kopaná kde většina rozhodla o smazání podobně obsáhlé navigační šablony jdoucí napříc celým tématem a Wikipedie:Hlasování o smazání/Šablona:Kab TV kde bylo rozhodnuto o smazání protože šablona obsahovala jen vybrané programy a ne úplný seznam. Stejně jako ta tvá obsahuje jen vybrané autobusové firmy. Obě hlasování dopadla dost jasně. Možná je tedy škoda věnovat energii něčemu o co tu komunita nestojí. --Jowe 6. 9. 2009, 00:43 (UTC)
Škoda, že už jsou smazané, takže teď nemůžeme porovnávat, čím se této šabloně podobaly a čím se od ní naopak lišily. --ŠJů 6. 9. 2009, 02:58 (UTC)
Krom toho, i kdyby tato šablona se ukázala jako nevhodná do více článků, tak může ještě dobře posloužit buď v portálu, nebo v jednom či několika souhrnných článcích. Oproti pouhým kategoriím podle mého názoru určitě přináší výraznou nadhodnotu. --ŠJů 6. 9. 2009, 03:02 (UTC)