Diskuse:Zavěšený most

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenování na "zavěšený most"[editovat zdroj]

chybí článek o zavěšeném mostu, což je v mostní terminologii takový, u kterého je mostovka (to po čem se jezdí) přímo zavěšena na závěsech (např. kabelech, kabel je složen z mnoha lan a lano z mnoha drátů), které nejsou vyvěšeny na tzv. "řetězovku" (to je u visutého mostu), ale jsou zakotveny do pilíře (to je něco jako sloup nad mostovku). předpokládám, že tento článek by byl vhodným adeptem (po přejmenování na zavěšený most) pro popis takového konstrukčního systému; pro cizojazyčnou inspiraci en:Cable-stayed bridge. --technyck 13. 1. 2012, 19:01 (UTC).

Mám silné přesvědčení, že Wikipedie postrádá Wikipedistu - opravdového odborníka na mostní konstrukce, protože to co je v článku (a jiných) k této problematice zpracováno je velmi chaotické a pravděpodobně s mnohými chybami. Přece k heslu

  "Dopravní prostředky"
 je nutno napsat např.  - motocykly
                        - osobní automobily
                        - nákladní automobily
                        - ostatní
  a ne
                        - Mercedes Benz p. Fialy z Brna
                        - závodní Jawa 350 p. F. Šťastného   
                        - dopravní pás na dole Bílina

To je podle mne přece nesmysl. To jsou jen příklady, a ne podskupiny dopravních prostředků. Protože jsem "Wikipedistou" teprve druhý den, ptám se, jak mám prosím vyzvat autora článku, aby se k mému příspěvku vyjádřil. Děkuji.