Diskuse:Woodcraft

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přesunout tento čl. na Lesní moudrost. Tento český termín je používanější (jak se koneckonců v článku i přiznává), má už tradici. Je také poněkud širšího významu, než jen omezené „lesní dovednosti“. Samozřejmě, z woodcraftu by vedla přesměrka a oba dva názvy by byly tučně zvýrazněny hned v úvodní větě.
Je někdo proti přesunu? A proč? --Iaroslavvs 11. 6. 2011, 18:29 (UTC)

Vzhledem k tomu, že oba pojmy mají trochu jiný obsah, bych raději nepřesunoval. Pokud přece jen budete přesunovat, bude asi nutno článek celkově revidovat. --Jvs 2. 8. 2011, 11:02 (UTC)
Jak trochu jiný obsah? Když pominu obrábění dřeva – což se v tomto čl. stejně neřeší – význam angl. i čes. termínu se překrývá. A znovu opakuji, že „lesní moudrost“ je v ńašem prostředí obvyklejší termín. Což dle pravidel Wiki znamená, že by měl být v názvu čl. upřednostněn. --Iaroslavvs 1. 10. 2011, 18:50 (UTC)
Jakožto původní autor hesla a osoba velmi dobře obeznámená s historií i současností woodcrafterského hnutí jsem pro zachování stávajícího stavu. Veškerá literatura pracuje s pojmem woodcraft a dokonce i v poválečném období upřednostnili raději fonetický přepis ("vudkraft"), než terminus technicus - "lesní moudrost". Woodcrafteři se neoznačují za "lesní mudrce", jak by to mohlo svádět a sám Miloš Seifert osciloval mezi variací "lesní moudrost - moudrost lesa". Woodcrafterské hnutí také nezačíná Setonem, jak se donedávna soudilo. Seton pouze použil woodcraft jako vějičku pro dospívající mládež. Want 3. 10. 2011, 11:18 (UTC)