Diskuse:Werner Fasslabend

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Borzywoy v tématu „WPQ

WPQ[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za zapojení do projektu Kvalita a za solidně zpracovaný článek. Je ale zvykem, že jako DČ se oceňují především články, které svou úrovní, hloubkou záběru atd. přesahují běžný wikipedický standard. Zde (a pro váš druhý článek, ten památník v Krumlově, to platí také) vidím prozatím při vší úctě poměrně běžný článek, jakých jsou na wikipedii tisíce. Zkuste se prosím inspirovat u jiných Dobrých článků týkajících se osobností a jejich životopisů. Zde postrádám celou řadu věcí, namátkou:

  • Proč jde o tak významného politika, krom toho, že zastával nějaké vysoké funkce? Zapsal se v nich nějak významně do dějin?
  • Jaké názory zastával? Byl v nich konzistentní, nebo se nějak vyvíjely? Setkal se s nějakou významnou kritikou? Byly s ním spojeny nějaké kontroverze?
  • Jaké jazyky vystudoval? Na jakou historii se specializoval, publikoval i něco? Jaký vysokoškolský titul získal?
  • Zapsal se nějak do česko-rakouských vztahů?
  • "Provedl rozsáhlou administrativní reformu, průběžné přizpůsobování armádní struktury novým krizovým situacím a reformu výcviku." – V čem to spočívalo? Provedl to sám? Byl v tom úspěšný, dotáhl to do konce? Jak se mu podařilo změny prosazovat ve vládě a parlamentu?
  • "V letech 1997 až 2003 byl spolkovým předsedou ÖAAB. Od roku 2004 do roku 2015 byl předsedou Politické akademie ÖVP." – co znamenají ty zkratky? Bylo jeho předsednictví něčím významné?
  • Co dělá po roce 2019? Je v důchodu?
  • Rodinné poměry, soukromý život?

A tak by se dalo asi pokračovat ještě dlouho. Osobně tedy vidím ještě spoustu práce. A jak už jsem psal, stejně to prosím udělejte i s tím druhým článkem; tam bych ostatně osobně zvažoval, zda to na další rozšiřování vůbec má potenciál. Věřím, že mé připomínky nevezmete jako nějaké samoúčelné rýpání, ale jako vyjádření snahy udržet vysokou laťku projektu Kvalita. S pozdravem a přáním mnoha úspěchů, --Borzywoy (diskuse) 2. 1. 2022, 08:41 (CET)Odpovědět