Diskuse:Webová analytika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

"Analýza webu" je velmi nepřesný a nejednoznačný termín. Naopak pojem "webová analytika" se běžně používá:

http://www.google.cz/search?q=webov%C3%A1+analytika&rls=com.microsoft:cs&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=0

Byla o tom i diskuze na http://www.sovavsiti.cz/weblog/134/jak-prekladat-web-analytics, kde se nakonec shodlo na tom, že se bude používat pojem "webová analytika". -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.101.173.231 (diskuse)

Tak tohle jsem chtěl napsat jako odpověď:
Ano, to je možné, že se na blogu něco dohodlo, nicméně zřetelně používanější termín je "analýza webu" (slovo analýza může znamenat jak činnost, tak v některých případech i obor), slovo analytika je slangové vizte Slovník spisovného jazyka českého, Praha: Ústav pro jazyk český, 1989. S. 32. Podívejte se na Wikipedie:Název článku.
Ale pak jsem hledal ještě další argumenty a podíval se na knihu Google Analytics : podrobný průvodce webovými statistikami (jinou českou z daného oboru jsem momentálně nenašel), v katalogu MZK je v informacích k této knize vlevo odkaz na PDF dokument s obsahem a tam se používá právě termín "webová analytika". No budiž. Stahuji svůj návrh na přejmenování. Uvidíme, zda se tento termín prosadí nebo budou časem lepší argumenty. --Beren 17. 9. 2009, 16:54 (UTC)


Vlastní výzkum[editovat zdroj]

Nemám na to sílu, to procházet , ale všechno co je refováno robetnemec, a jinými blogy je vlastním výzkum zarefovaný právě oním vlastním výzkumem. pro autora wikipedie:vlastní výzkum, wikipedie:věrohodné zdroje, pro ostatní co s tím?--H11 19. 9. 2009, 08:58 (UTC)