Diskuse:Vymírání v pleistocénu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Základní otázka: Co je to "Vymírání v pleistocénu"? Je tu sice hromada textu ale základní definice chybí. Je to nějaký termínus technicus, nebo esej na téma "vymírání v pleistocénu"?--Juan de Vojníkov 22:03, 9. 6. 2008 (UTC)

Je to asi stejný termín jako třeba vymírání v druhohorách. "Pleistocénní vymírání" zní poněkud hůře. Já jsem se do toho pustil jen ze zájmu, dělal to člověk, který to měl jako téma disertační práce. Není to ideální, ale snad lze nad tím přihmouřit oko, časem se to doladí. --Don Pedro 22:15, 9. 6. 2008 (UTC)

Já jen aby se Wikipedie nestala sbírkou zajímavých esejů. To by jsme pak nemohli říkat "Wikipedie, Otevřená encyklopedie". Encyklopedie je totiž sbířka encyklopedických hesel. Ono poslední dobou se přimhuřuje oko u více případů a tyto neencyklopedický informace se ve wiki usazují jak písek v sedimentačním žlabu.--Juan de Vojníkov 06:18, 10. 6. 2008 (UTC)

Juane, já myslím, že až na to, že tam chybí nějaký stručný úvod, který se časem doplní, tak na tom nic neencyklopedického není. Je to prostě jeden z mnoha článků ohledně vymírání zvířat, protože kdybychom to chtěli sepsat vše do jednoho, bude to strašně dlouhé. Proto se to rozseká na vymírání v pleistocénu, vymírání v neogénu, vymírání v paleogénu atd. Je to stejné jako u jiných hesel, kdy příliš dlouhý článek se rozseká do menších. Až vznikne článek vymírání zvířat, tak se tam v krátkém odstavečku napíše nějaký souhrn a napíše se "hlavní článek viz vymírání v pleistocénu", podobně u dalších období.--Don Pedro 18:06, 10. 6. 2008 (UTC)

Aha.--Juan de Vojníkov 06:57, 11. 6. 2008 (UTC)