Diskuse:Volné potápění

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Jvs v tématu „Název nádechové potápění

Jsem pro vyřazení části textu:"většinou se pro svoji relativní nebezpečnost považuje za extrémní sport." Banter 08:31, 10. 9. 2007 (UTC)

stránka pro Martina Štěpánka[editovat zdroj]

Zajímalo by mě, jak udělat stránku Martin Štěpánek. Už existuje, ale to je herec, já bych chtěl udělat další stránku pro Martina Štěpánka potápěče. Banter 11:15, 10. 9. 2007 (UTC)

Do stávajícího článku jsem dal šablonu {{Různé významy}}, s odkazem na Martin Štěpánek (potápěč).

Název stránky[editovat zdroj]

Chápu, že stránka byla pojmenována raději česky jako Nádechové potápění (původní název freediving). Osobně, jako potápěč, slyším a je mi přirozenější označení "potápění na nádech" Banter 19:17, 14. 9. 2007 (UTC)

hmm - i google test dává dvakrát tolik výsledků. Je k tomu ještě další názor? --Postrach 20:52, 14. 9. 2007 (UTC)

Také to znám jako potápění na nádech. --egg 20:46, 15. 9. 2007 (UTC)

Kampaň proti harpunám[editovat zdroj]

Nevím, proč Tlusťa smazal logo a zmínku o kampani proti harpunám, navíc ještě jako spam! Chtěl jsem jen doložit tvrzení: "harpunování ryb u nás považuje za neetické". Banter 20:25, 15. 9. 2007 (UTC)

Osobně by mě zajímalo kde v Čechách je natolik čistá voda že by mělo smysl cokoliv harpunovat, natož ještě aby v té vodě byly dostatečně velké ryby ... zatím jsem na víc než půl metru viděl pouze v zahraničí. -- Hkmaly 12. 4. 2011, 22:45 (UTC)

Název nádechové potápění[editovat zdroj]

,,Volné potápění,, je v Česku známý již 60 let a je to zcela jasně identifikovatelný druh potápění a to bez dýchacího přístroje . Volné potápění se poté dělí na několik disciplín nejznámější jsou hloubkové potápění do maximální hloubky a nebo výkonnostní potápění na čas bez dechu. 

Nádechové potápění sice občas někde někdo užije, je to nejen špatně přejatý termín z engl. Freediving, ale je dost krkolomný, prakticky nepoužívaný a nepraktický. Pro širokou veřejnost samozřejmě neznámý. Rádi bychom proto vložili validní informace a tenhle pojem Volné potápění si rozhodně zaslouží svou vlastní stránku , list ... článek . Ještě dovolte malou poznámku. Většina informací které dodáme je pod dohledem Ing. et Mgr. Miloše Fialy, Ph.D. Který působí na UNIVERZITĚ KARLOVY V PRAZE a katedra FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU. Sám se tomuto tématu věnuje zhruba 30 let. K výrazu Nádechové potápění se upřímně zasmál, protože bez nádechu nejde v potápění vůbec nic, pokud si to chce někdo používat ať si to používá, lidé jsou dnes velmi kreativní a čeština dostává bohužel docela na frak. Rádi bychom založili novou stránku a nebo přejmenovali tento v uvozovkách nesmysl.

Petr a Jan ClassPublishing (diskuse) 28. 9. 2015, 19:30 (CEST)Odpovědět

Přesunuto. --Jvs 6. 10. 2015, 10:53 (CEST)Odpovědět