Diskuse:Vodní válec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

podplavávání válce si silně nedoporučuje a už několik vodáků to stálo život... podle mě to nemá v encyklopedii co dělat, nemyslíte? Podplavat válec lze totiž jedině po sundání plovací vesty (s vestou se pod válec nedostanete) a to má většinou více rizik než samotný "pobyt" ve válci. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.235.39.248 (diskuse)

Pokud já vím, tak v silném válci je skutečně lepší být bez vesty, protože proudy mají pak na tělo menší vliv. Ale to je jeden názor proti druhému a článek ani váš příspěvek neobsahuje žádné odkazy na věrohodné zdroje. Nějaké by to chtělo jako sůl. --egg 24. 9. 2008, 18:41 (UTC)
Řekl bych, že v podstatě nemáte pravdu. Co jsem si tak o tom četl na růyných vodáckých serverech, podplavávání válce se silně doporučuje, ale pouze v případě, že není jiná cesta záchrany. V encyklopedii to samozřejmě má co dělat, možná je jen třeba víc zdůraznit rizika tohoto pokusu o záchranu a zmínit a ozdrojovat různé názory na problém. Názor, že je podplavání riskantnější než zůstat ve válci (není-li na cestě pomoc), je podle mě úlet. Zůstat ve válci = zemřít. Pokusit se podplavat = možná zemřít.--Honzour 26. 9. 2008, 20:28 (UTC)

Zde (v diskusi pod článkem) je popsána ještě jedna technika sebezáchrany, která možná může fungovat na některých jezech, a sice odrazit se nohama od svislé desky jezu ve směru proudu a doufat, že vyplavu. --Jvs 1. 10. 2008, 08:35 (UTC)

Našel jsem ještě dva odkazy k problematice záchrany z válce: svetoutdooru.cz povoda.cz --Jvs 25. 11. 2008, 19:29 (UTC)