Diskuse:Vltavská kaskáda

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ty odkazy na přehrady to bude chtít upravit. Jen Hněvkovice, Kamýk a Slapy nestačí. Jsou to názvy několika dalších vesnic (nejenom u té vody). Také Orlík je krom Orlíka nad Vltavou ještě jedna ves, tuším že zřícenina hradu u Humpolce a přezdívka Napoleona II. Vrané je jen jedna obec Vrané nad Vltavou, tam by konflikt být neměl. Kořensko je zatopené, tam snad taky stačí Kořensko. Jinak navrhoval bych používat názvy ve formátu Kamýk (vodní nádrž), Slapy (vodní nádrž). V každém případě navrhuji dělat názvy tak, aby obsahovaly jméno v 1. pádu, tedy Kořensko, Vrané atd. Důvody: 1) aby byl jasný původní tvar jména (Vraný?, Vraná?, Vrané?), 2) aby se to při pohledu do kategorie nelišilo od tvarů Něco (vodní nádrž). Miaow Miaow 19:47, 21. 3. 2005 (UTC)

Malé nebo velké písmeno?[editovat zdroj]

Hezký den, rád bych věděl, jestli se Vltavská kaskáda píše s malým nebo velkým V. V článku se totiž míchá obojí. Paulus 17. 6. 2010, 06:39 (UTC)

jde o zeměpisné pojmenování kaskády přehrad, tj. o vlastní jméno, takže by mělo být velké "V". Mircea 9. 7. 2010, 12:36 (UTC)