Diskuse:Vestavěný systém

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na úpravy[editovat zdroj]

Článeček celkem pěkně popisuje o co jde, ale je jazykově poněkud šitý horkou jehlou. Například mikrovlnná trouba nebo termostat není embedded systém. Mikrovlnka nějaký ten řídící počítač obsahuje, v termostatu nic takového být nemusí (jenom u pokojových termostatů s hodinami). Taky ten obrázek PC by bylo vhodné nahradit něčím jiným, PC jsou pro embedded systémy většinou zbytečně komplikované (lidí co dokážou zaručit spolehlivost takovéhle hydry je hrstka), navíc mají PC na opravdové realtimové systémy příliš dlouhé doby odezvy.

I velice pomalé embedded systémy (10 MIPS) jsou schopny reagovat na kritické externí události v řádu mikrosekund, případně zlomků mikrosekund, pokud jsou dobře navržené - což je u jakéhokoli PC science fiction ... Operační systém (byť reálného času) má poměrně velké režie a PC se bez OS nedá použít. Pteryx 6. 1. 2010, 12:14 (UTC)

Navrhoval bych tohle heslo přejmenovat na české a používanější vestavěný systém. Co si o tom myslíte? --DaBler 22:23, 28. 1. 2008 (UTC)

Jsem pro. --Jvs 13. 10. 2009, 10:54 (UTC)
No co se dá dělat (mám slabost pro originální názvy), překlad "vestavěný systém" celkem jde. Pteryx 6. 1. 2010, 12:14 (UTC)