Diskuse:Včelí jed

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Potřeba úpravy článku[editovat zdroj]

Text je zajímavý, ale nevypadá jako encyklopedické heslo. Měl by začínat: Včelí jed je ..., měl by být napsán ve věcném tónu, měl by obsahovat odkazy na jiná hesla (hranaté závorky), atd. Podívejte se prosím na Nápověda:Obsah. --Aleš Tošovský 13:20, 26. 9. 2005 (UTC)

Toto je už druhý..[editovat zdroj]

Toto je už druhý můj článek editovaný a vylepšený tím způsobem, že byl "vylehčen" a zkrácen bez zjevných osobních znalostí editora.. Změna byla v obou případech ve prospěch toho aby článek "VYPADAL" jako "ENCIKLOPEDICKÉ HESLO" což je v rosporu s tím co jsem si přečetl před tím než jsem se rozhodl také něco napsat. citace z Nápovědy:

Netvořte extrémně krátké články – pokuste se místo jedné věty, která pouze definuje daný pojem, napsat alespoň stručný odstavec, který o tématu něco říká. Krátké články (nazývané „pahýly“) jsou vítány, ale měly by být takové, aby umožňovaly dalším Wikipedistům téma rozšiřovat. Pokud nemáte dostatek materiálu k tomu, abyste napsali rozumný pahýl, možná byste ani neměli zakládat článek.

Zmíněné úpavy rozsah mých pahýlů nerozšiřují ani je po věcné stránce neopravují. Připouštím, že ani jeden z mých příspěvků nepřipomínal eciklopedické heslo - nic méně mluvily o daném tématu. Vykastrovat cizí přispěvek tak aby něco připomínal a aby z něj zbylo suché torzo je poměrně snadné.. Existuje spousta včelařské literatury plné oněch suchých enciklopedických čísel a sporých neživotných dat. To co se stalo mým dosavadním příspěvkům je pro mne coby autora dost demotivující a já mohu konec konců přispívat i jinde. Zdraví Vás Progmar

Nevidím jakoukoliv kastraci Vašeho encyklopedického článku. Byli jen zpřeházeny odstavace a provedeny drobné úpravy. změny --Li-sung 17:17, 26. 9. 2005 (UTC)

Pořád si ještě nejsem jistý..[editovat zdroj]

,že by měly všechny příspěvky vypadat předpokládaným způsobem. To jest začínat tak a tak. Vystříhat se politicky nekorektních hlášek typu: "Kořalka je protijed včelího bodnutí.." Která cenzora popohnala k mazání..

Nechal jsem si to však projít hlavou. Vše jsem zvážil.. a jelikož jsem v uplynulém měsíci při používání vyhledavačů narazil na velmi použitelná hesla Wikipedie - mě utvrdilo, že wikipedie má smysl.. A použitelných i srozumitelných informací v češtině není na internetu nikdy dost. A tak se budu, pokud to bude v mých silách snažit.. Zdraví Vás Progmar