Diskuse:Turistické značení v Česku a na Slovensku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přidávám foto bílé spojovací značky, mezi "Pod Masečínem" a "Údolí Kocáby", značka spojuje dva značené úseky (ŽTZ a MTZ). Je vyznačena i na rozcestníku a poté tímto pásovým značením. Původně to byla modrá turistická značka... --Jagro 23:01, 23. 3. 2008 (UTC)

Přidal jsem informace ke Slovensku v pohledu do historie. Taktéž jsem upravil hanlivý název Česko za název Česká republika.

Jeden komentar: v clanku sa pise ze "Značené cesty jsou zásadně obousměrné". Na Slovensku to ale neplati, existuje viacero znaciek, kde je povoleny prechod len jednym smerom. Znacenie v opacnom smere nie je vyznacene ani znackami, ani smerovnikmi. Priklady: Priecne sedlo v Tatrach, de facto vsetky rokliny v Slovenskom raji. V Ceskej republike nie je podobna vynimka?

V České republice, pokud vím, taková výjimka úmyslně nikde není (i když někde mohla vzniknout drobná odchylka nedbalostí značkařů) - asi proto, že tu nemáme žádné velehory (a v pískovcových skalních městech to nejspíš nikde nebylo zapotřebí). Uvažovalo se o zjednosměrnění výstupu cesty česko-polského přátelství na Sněžku, ale v tomto úseku je na polském území a značí ji Poláci. --ŠJů 7. 7. 2009, 23:23 (UTC)
Jednosměrně značen je modrý okruh po vrcholu Ostaše v severovýchodních Čechách, kde je malé skalní město.Railfort 7. 9. 2009, 20:48 (UTC)

Redukce odkazů[editovat zdroj]

Míním vyjmuut ty ext. odkazy, které se týkají již samostatně existujících navazujících hesel (ve smyslu nejsme jejich sbírka). Třeba weby jezdeckých tras ať jsou v hesle hippostezek, tedy max.jeden. Uvažuji vyjmout poslední odstaveček kolem značek a ODS s dlouho nevyslyšeným požadavkem na zdroj.--Zákupák (diskuse) 3. 10. 2012, 07:03 (UTC)

Počet rozcestníků[editovat zdroj]

Odkud je číslo 2746? Podle mých zdrojů je jich přes 7 tisíc. --94.112.186.28 7. 3. 2014, 00:34 (UTC)

Myslím, že mnoho zdejších údajů je zastaralých, ostatně celé to heslo není dobré a říká si o přepsání. U rozcestníků je v textu psán rok 2002. Máte-li jiné čísla, dodejte je i s řádkovou referencí.--Zákupák (diskuse) 7. 3. 2014, 01:26 (UTC)