Diskuse:Transaero

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

k větě "Transaero Airlines jsou považovány za společnost s vysokou mírou bezpečnosti." (viz [1]) nebyl přidán odkaz na zdroj, ale na info na vlastních stránkách společnosti, kde je zmínka o žebříčku Top10, ale nic o vysoké míře bezpečnosti; tedy zdroj nejenže neuvádí to co je napsáno ve větě, navíc je to závislý zdroj na předmětu samém. tj. stále chybí zdroj [2]. --technyck 8. 1. 2012, 19:07 (UTC).

Jedná se přece o bezpečnostní rating německé prestižní JACDEC. Transaero se umístilo na 10. místě mezi světovými dopravci, to snad je svědectví o tom, že je společnost POVAŽOVÁNA za velmi bezpečnou. Aspoň německými odborníky v oboru.

Rating JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre established in 1973):

1 Qantas Airway... Australia
2 Finnair... Finland
3 Air New Zealand... New Zealand
4 TAP Portugal... Portugal
5 Cathay Pacific Airways...Hong Kong
6 All Nippon Airways... Japan
7 Air Berlin... Germany
8 Virgin Atlantic Airways... U.K. 
9 Emirates... United Arab Emirates
10 Transaero Airlines... Russia
...
20 British Airways
...
35 Aeroflot-Russian Airlines
...
41 Air France 
etc.

Ostatně v referenci je doslova napsáno: "Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC) ranked Transaero in the top 10 safest airlines among the world's 60 largest airlines." Vám se zdá, že tam není nic o bezpečnosti? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 84.42.238.218 (diskusebloky) 10. 1. 2012, 20:11‎ (CE(S)T)

  • přímý odkaz na publikaci "nezávislého" JACDECu je jistě důvěryhodnější než odkaz na společnost samotnou (Transaero)
  • v odkazu nic o "míře bezpečnosti" není, je tam "pouze" desátá v první desítce. spojení vysoká míra bezpečnosti lze chápat jako vlastní hodnocení.
--technyck 11. 1. 2012, 18:34 (UTC).


Možná mi něco uniká, ale myslím, že doslovný překlad oné věty je: "JACDEC (Centrum pro vyhodnocování nehod proudových dopravních letadel) umístil Transaero do první desítky nejbezpečnějších aerolinií mezi 60 největšími aerolinkami z celého světa". Teď nevím, jestli zpochybňujete důvěryhodnost JACDECu (?) nebo naznačujete, že Transaero na svých stránkách nemluví pravdu. Nebo snad to, že umástění v žebříčku není pro takové hodnocení dost vysoko (=jsou považovány za společnost s vysokou mírou bezpečnosti)? Nevím, já mám spíš pocit, že problém je někde jinde... Ale nejste sám, koho žebříček JACDEC zaskočil, když si Němci dovolili umístit třeba mocné BA nebo AF tak hluboko. Mě jsou tím spíš sympatičtí, že nejsou tak snadno na prodej. Ale jestli Vás to dráždí, tak to klidně smažte :-). Ono to tam beztak dlouho nevydrží, Wikipedie nemá nouzi o různé objektivní rusofobní cenzory. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 84.42.238.218 (diskusebloky) 11. 1. 2012, 22:37‎ (CE(S)T)

  • s uvedeným překladem souhlasím.
  • znovu se ptám: co je vysoká míra bezpečnosti resp. jak je definována vysoká míra bezpečnosti? desátá pozice, druhá, třetí, dvacátá, stá????
  • ano transaero si může na svých stránkách napsat co chce. s ohledem na důvěryhodnost této informace bych čekal zdroj této informace jinde než na stránkách transaeru, tj. požadavek např. na publikaci "JACDECu". viz Wikipedie:Ověřitelnost
  • nehodnotím, zda je "JACDEC" důvěryhodný
  • je mi jedno co nebo kdo transaero je a jestli předběhl BA, AF nebo BAAF a ani z toho nejsem paaf
  • nemá smysl wikipedisty napadat z nějakých fobií - ničemu se tím nepomůže; protože je wiki otevřená, může editovat kdokoli a každý na daný článek může mít vlastní názor a vyjádřit jej v diskuzi případně článku
qed. --technyck 12. 1. 2012, 18:08 (UTC).