Diskuse:Tisíc a jedna noc (seriál, 2006)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neodstraníme ta neobjektivní hodnocení ČSFD z článku? Je to informace, kterou nikdo jiný nezmiňuje (noviny, recenze, ...), protože kdo by zmiňoval něco, co je jasně zaujaté a se skutečnou kritikou to nemá mnoho společného. Pokud chcete, nahraďte to hodnocením IMDB, které je s objektivitou úplně jinde. Ta informace je prostě závadna a zkompromitovaná. Neříkám, že je ČSFD a jeho hodnocení bulvární, ale tohle konkrétní hodnocení ano. Palu 24. 2. 2011, 00:46 (UTC)

Hodnocení kvality filmů/seriálů je v článcích běžné, ať již v anglických článcích bývají odkazy na hodnocení na IMDB či Rotten Tomato, tak u nás (i když jsem to ještě v článku neviděl) by podobně mohlo být ČSFD. Současná podoba však optimální není. Navrhuji proto celou část: „Aktuálně je tento seriál … (s emotivními komentáři).“ nahradit následujícími větami, které odpovíají i postupu na en.wiki: „K 24. únoru 2011 byl seriál v rámci žebříčků Česko-Slovenské filmové databáze (ČSFD) řazen na 17. místě nejhorších seriálů (na základě 3541 hodnocení).[1] Naproti tomu na Internet Movie Database (IMDb) má seriál ke stejnému datu hodnocení 5.3 z 10 (na základě 822 hodnocení).[2] Podle statistik IMDb má největší podporu u věkové skupiny starší 45 let a celkově se těší vyšší podpoře u žen, než-li u mužů.[2]
Takováto informace je mnohem více užitečná, neb je na první pohled jasné ke kterému datu se info vztahuje, kolik lidí seriál hodnotilo. Žebříček v rámci telenovel jsem koukal, a pořadí tam není závislé ani na počtu vstupů, ani na procentuálním hodnocení, tudíž jsem jej raději vypustil. Rovněž je užitečné v článku zmínit i hodnocení IMDb, které je mimochodem statisticky moc hezky udělané (věkové skupiny, pohlaví) - koukněte sami.
Je tedy souhlas s nahrazením inkriminovaného za mnou navržené věty? --Faigl.ladislav slovačiny 24. 2. 2011, 09:54 (UTC)
Souhlasím. --Jowe 24. 2. 2011, 09:57 (UTC)
Já souhlasím s IMDB, ale ČSFD bych v této konkrétní situaci vypustil, protože nejde o věrohodný zdroj. Komentáře typu:
  • Canakja: Mužná krása halita urgence mě ochromila hned, jak na mě začala mrkat z titulních stránek všech babiččin tv magazínů, blesků a suprů. A proto těch objektivních pět puntíků. Stejně objektivních jako 3300 vašich odpádků.
dokládají, že to hodnocení má vypovídací hodnotu stejnou, jako když já tady napíšu "nemám rád telenovely". Vždyť ta hodnocení jsou jeden velký flameware. Tohle rozhodně není objektivní hodnocení a jako neobjektivní by nemělo být připuštěno ve smyslu Věrohodné zdroje. Palu 24. 2. 2011, 14:23 (UTC)
ČSFD je nejvýznamnější český server tohoto druhu. Samozřejmě, nelze jej použít jako WP:VZ, ale zde tyto stránky nemají být použity jako zdroj nějakého tvrzení, ale jako ukázka hodnocení díla českými uživateli. To, jestli je objektivní nebo ne, my rozhodnout nemůžeme, to bychom pak nesměli uvádět ani IMDB, protože tam to hodnotí taky anonymní uživatelé. --Harold 24. 2. 2011, 15:10 (UTC)
Jenže nač je čtenářovi Wikipedie neobjektivní tvrzení? Stejně tak neradi zdrojujeme jakákoliv jiná tvrzení neobjektivními články, například na bulváru. To, že hodnocení ČSFD u tohoto konkrétního seriálu je neobjektivní flameware způsobený kontroverzí ohledně seriálu je snad zjevné, to není naše hodnocení objektivity, to je zjevnost. Palu 24. 2. 2011, 15:37 (UTC)
To tvrzení vůbec nic nevypovídá o kvalitě seriálu, ale pouze o tom jak byl seriál přijat uživateli ČSFD. A jelikož je ČSFD nejvýznamnější český server tohoto druhu, tak to sem patří. --Jowe 24. 2. 2011, 15:48 (UTC)
OK. Palu 24. 2. 2011, 15:56 (UTC)
"We did a deal." → problematické věty jsem nahradil výše navrženými a odsouhlasenými. --Faigl.ladislav slovačiny 24. 2. 2011, 18:15 (UTC)

  1. Žebříčky: Nejhorší seriály [online]. Česko-Slovenská filmová databáze [cit. 2011-02-24]. Dostupné online. 
  2. a b User ratings for "1001 gece" [online]. Internet Movie Database [cit. 2011-02-24]. Dostupné online. (anglicky)