Diskuse:Tichá říčka (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci semináře

Návrhy na vylepšení hesla v rámci semináře[editovat zdroj]

Dobrý den, předně se omlouvám za prodlení v dodání podnětů. Byl jsem zavalen jinou prací. Nicméně níže připojuji mé návrhy k Vašemu uvážení, jak heslo případně doplnit a vylepšit. Obecně se mi ale heslo líbí, je povedené.

  • úvod - zamyslel bych se nad tím, jestli bych nerozšířil úvod do ca dvou odstavců, ve kterých bych shrnul to hlavní, o čem heslo je. V současné podobě je totiž úvod docela strohý. Současně není úplně logicky napsaný. Začíná například tím, kde území je, nikoliv, co to je a proč je to chráněno.
  • v sekci lokalita by bylo dobré doplnit, jestli se území nachází uprostřed lesů, luk, polí atd. Je tam popis, co jí lemuje (silnice a potok), ale není jasné, jaký je širší charakter okolního území
  • Je zvláštní začít odstavec větou "Území má bohatou historii" a pak mít historii na 4 řádky. Čekal bych, že pokud má území skutečně bohatou historii, bude možné o ní napsat více, než toto minimum. Navrhoval bych tak tuto část rozšířit, pakliže máte k dispozici vhodné zdroje.
  • geologie - není známo nic k horninovému složení podloží? Máme tu sekci pedologie, čekal bych tak, že se tam v jedné větě objeví i to, co se nachází za horniny pod půdami.

Jinak ale výsledek Vaší práce považuji za velice povedené heslo a moc za jeho vznik děkuji. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 26. 11. 2018, 22:59 (CET)Odpovědět