Diskuse:Svátky dřeva v Žamberku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2009021010031187.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Podle názoru nováčka ve funkci správce, pana L. Fajgla, nesplňuje pravděpodobně předmět tohoto mého článku podmínky významnosti a je nutno proto doložit ozdrojováním ověřitelnost "Svátků dřeva v Žamberku" jako významné regionální kulturně společenské akce.

Jako Wikipedista, který se osobně zajímá o práce ostatních kolegů a má již dostatečný přehled o publikovaných článcích, jsem se rozhodl ospravedlnit jeho významnost ve srovnání s řadou jiných článků, které navzdory své na první pohled nedoložitelné významnosti, se zatím nestaly objekty eminentního zájmu různých neukojených mazačů.

Budu se snažit v stanoveném termínu (do konce února 2009) ozbrojovat svůj článek informacemi o kvalitě a významnosti vlastního programu, doplňkových kulturních akcí i o vystavovatelích "Svátků dřeva" publikovaných v ČT, v Toulavé kameře (Martin Stratílek), ve studiu Pardubického rozhlasu, v propagačních materiálech "Svátků dřeva" v časopise Bydlení, v Truhlářských listech (pan Novák), Silvě Bohemice, v Orlických novinách, apod.

Pro začátek uvádím knihu Poselství dřeva - Václav Šplíchal a Marie Otavová (str. 610 – 641), Nesporným dokladem úrovně Svátků dřeva v Žamberku jsou i jeho internetové stránky http://www.svatky-dreva.webzdarma.cz/ijk.htm a řada dalších věnovaných Svátků dřeva v Žamberku. Internetové stránky města Žamberka: http://www.zamberk.cz/Index.php?IdS=505 Nábytek Popelka na Svátcích dřeva: http://nabytekart.cz/umelecky-nabytek/clanek/3/svatky-dreva-v-zamberku/ http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sv%C3%A1tky_d%C5%99eva_v_%C5%BDamberku Bydlení.cz: http://www.bydleni.cz/clanek/Svatky-dreva-na-zamberskem-zamku/tisk/1 Webzdarma.cz: http://www.webzdarma.cz/katalog.html?id=49 Červnové slavnosti FoS: http://www.atic.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=126932

Zajímavé jsou i články zveřejněné v Truhlářských listech 12.ročník 9/2004,13.ročník 9/2005,15.ročník 9/2007. --Jedlickak 2. 2. 2009, 19:23 (UTC)

Ještě malou poznámku závěrem. Nejsem inkluzionistou tolerujícím bezvýznamné a nekvalitní články. Nemohu se ale smířit se stavem, že ve Wikipedii je těžké najít místo pro historický doklad individuální nebo společenské vpravdě lidské kreativity, zatím co pro kdejakého agresivního lumpa, který si nějaký čas hrál na politika, se najde místo vždy.--Jedlickak 4. 2. 2009, 00:37 (UTC)
Zdroje k článku jsou vždy na autorovi, wikipedie je společenství dobrovolníků, kteří rozhodně nemají dostatečné znalosti ke všem článkům ke kterým se vyjadřují, proto je nutné uvádět zdroje, aby i člověk neznalý předmětu článku se mohl správně rozhodnout, jestli je to dostatečně ověřitelné (wikipravdivé) nebo wikyvýznamné, wikivýznamost a wikipravdivost nemá nic společného s realitou, nebo jinak, jak jsou slova pravdivost a význanost běžně chápána...--H11 4. 2. 2009, 06:48 (UTC)
Problém bude také v tom, že Wikipedie je encyklopedie, nikolivěk politický časopis, činy politiků, jakoliv pochybné, odsouzeníhodné, zločinné atd. atd. zde příliš nehodnotíme ani neodsuzujeme ** k tomuto účelu slouží jiné internetové stránky ** srovnání s darebáckými politiky zde bohužel vůbec není na místě - srovnáváme pomeranče s bramborami ** a stejné je to i se společenskými akcemi - také nesrovnáváme jednu vůči druhé ... --MiroslavJosef 4. 2. 2009, 07:20 (UTC)


Encyklopedizace[editovat zdroj]

Článek jsem trochu přepsal do encyklopedického stylu, hodili by se přesnější informace k uvedeným referencím jelikož jako takovéto jsou nedohledatelné a není poznat co refují (ověřují). Jinak mám velké podezření na copyvio z některých externích odkazů, ale dalo mi to dost práce a sam si to cele mazat nebudu, na to nemam silu, at to diztak smaze nekdo jiny komu to pripadá opsané --H11 4. 2. 2009, 11:51 (UTC)

Abych předešel dalším pokusům obvinit mne z porušování zákona č. 121/2000 Sb. oznamuji, že texty, které jsem zde použil jsou moje vlastní zpracované ve webu: (http://www.svatky-dreva.webzdarma.cz/zamysleni.htm) jehož jsem tvůrcem.


Článek nemá úvodní odstavec stručně shrnující problematiku. (definice typu Svátky dřeva v Žamberku jsou ... ) --Postrach 11. 2. 2009, 15:40 (UTC)

Jsem domluven s vkladatelem textu, že to uvedu do encyklopedické podoby. Dal jsem si na stránku aj {{pracuje se}}, ale nakonec nebyl čas. Vlezly mi do toho nějaké akutní a neodkladné činnosti. Do konce tohoto týdne to snad ale zvládnu ;-) Jedudědek 11. 2. 2009, 16:07 (UTC)