Diskuse:Svatá Hora

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stránka je špatně pojmenovaná. Měla by se přejmenovat na "Svatá Hora" s velkým "H". --Stanislav Pecha 08:00, 14. 2. 2006 (UTC)

Pokud by se jednalo o místo, pak by mělo být velké "h", pokud se jedná o název hory, tak malé, stejně jako třeba Lysá hora. Pokud se jedná o místo Svatá Hora, které se nachází na Svaté hoře, tak záleží na kontextu. Zde se v úvodní větě psalo "Svatá hora [je] hora u Příbrami, na níž se nachází významný barokní areál" čili šlo o popsání hory. Původní autor v tom měl v malých/velkých písmenkách zřejmě sám guláš. Jestliže se tedy nyní článek přesunulu na "Svatá Hora", tak úvodní věta musí vypadat jinak, něco ve smyslu: "Svatá Hora je významný barokní areál na Svaté hoře..." --Luděk 09:06, 14. 2. 2006 (UTC)
Ano Svatá Hora je místo. Nachází se sice na kopci nad Příbramí, ale nikdy se o ní nemluví jako o "kopci", ale jako o "místě na kopci". Díval jsem se do několika zdrojů a všude se psalo "Svatá Hora" s velkym "H". I když chápu, že historicky se ten "kopec" na samotném pojmenování podílel. --Stanislav Pecha 11:14, 15. 2. 2006 (UTC)

Stejný problém jako Bílá hora vs Bílá Hora. Co je jméno čeho? většina lidí v tom nemá jasno a nikdy mít nebude. NAvíc, pravopis velkých písmen se před pár lety změnil... A co když se někdy psal název areálůu s malým h a nbo naopak název kopce s velkým? To je imho stejné, jako debata, zda psát diskuze/diskuse, katolický/katholický apod...JAn 11:21, 15. 2. 2006 (UTC)


V textu chybí prolink na heslo Panna Maria Svatohorská.