Diskuse:Stadion Sparty na Letné

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenování[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenovat článek na Stadion Sparty na Letné. Jako stadion Sparty je dlouhodobě obecně známý, ostatně i blízká tramvajová zastávka se po mnoho desetiletí jmenuje Sparta. Krátkodobé reklamní názvy staveb do názvů článků nepatří, zejména pokud provozovatelé ztratili soudnost a přejmenovávají stadion každé dva či čtyři roky. Tím si přímo koledují o to, že tyto rádobynázvy se nemohou obecně vžít. --ŠJů 19. 8. 2009, 16:08 (UTC)

V principu naprosto souhlasím; je to v souladu s doporučením i se zdravým rozumem. Totéž bych ostatně doporučoval i pro další více či méně krátkodobě sponzorsky přejmenovávané objekty typu 1. Gambrinus liga (kde jsem příjemně překvapen tím, že to je na rozumném názvu) či Barclays Premier League (cf. en:Premier League).
Jaký konkrétní název použít ovšem není úplně jisté… :-/ Normálně bych čekal Letná, resp. Letná (stadion), jenže…
--Mormegil 19. 8. 2009, 16:23 (UTC)
S přejmenováním souhlasím. Do podoby Letná (stadion) by to sice bylo hezké, ale to bohužel narážíme na problematiku shodného označení stadionu Sparty a zlínského fotbalového mužstva (na což zde již poukázal kolega Mormegil).
Jako určitou alternativu k navrženému názvu mám pojmenování stránek do podoby Letná (Sparta) a Letná (Zlín).
Myslím, že takhle by to bylo ideální--Zdrh 23. 12. 2009, 08:48 (UTC)
A nebo by také šlo označení Letná (stadion) vymezit pro sparťanský stadion. Toto synonymum je, myslím, obecně známější, než v případě označení zlínského stadionu. Ale dělat tady kvůli tomu takové šachy?--Jan Polák 1. 11. 2009, 18:33 (UTC)
nebo co takhle "Letenský stadion"?--Genius920308 26. 3. 2010, 15:57 (UTC)

Při diskusi o novém názvu nezapomeňte, že do roku 1951 měla na jiném místě Letné (poblíž dnešního min. vnitra) stadion Slavia (viz např. [1]). --Jvs 7. 6. 2010, 14:04 (UTC)