Diskuse:Sněhulák

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tipy na vylepšení[editovat zdroj]

Byl jsem požádán o podrobnější zdůvodnění hodnocení článku v průzkumu kvality. Beru to spíš jako návrhy na vylepšení, aby se mohl posunout dál. Začínat se má chválou: zaujalo mne, že článek přináší informace o historii sněhuláků. Co by se ale mohlo vylepšit?

  • Především nyní článek zavání vlastním výzkumem; jednak tam není nic přímo referencovaného, ačkoli řada informací po tom přímo volá (sekce Historie a Zajímavosti), a jednak některé věci vypadají spíš jako odpozorované než jako vyčtené z pramenů ("v posledních letech se rozmohlo...")
  • Sekce Zajímavosti obecně se do encyklopedických článků nedoporučuje dávat; je lépe relevantní informace rozpustit tam, kam patří. Vůbec i jiné části článku (V kultuře aj.) připomínají bez ladu a skladu nasbírané kousky zajímavostí spíš než encyklopedický výklad; proč jsou například dva béčkové propadáky jménem Jack Frost uváděny na prvním místě daleko např. před Ladou? Koneckonců i celkovým stylem je to bodový výčet, seznam artefaktů někdy okrajového významu, a žádný rozumný výklad o tom, jakou roli sněhulák v kultuře skutečně má.
  • Úvodní definice je slohově neobratná a především z mého hlediska pochybná - u nás se rozlišuje mezi sněhulákem a sněhovou sochou; že sněhulák je "dílo lidové tvořivosti" zní dost nadneseně; že by sněhulák byl "stavba", je úplně zvláštní.
  • Práce s obrázky: Také se zdá, že jsou trochu bez ladu a skladu, všechny nalepené vlevo, některé méně kvalitní (nebezpečí amatérských fotografií); popisky také chtějí korekturu - už ten první má v popisku jakési hrůzy.

Držím palce,--Ioannes Pragensis 21:37, 16. 12. 2007 (UTC)

K článku vznikl Žok, kde v Pastorius vyjádřil podezření, že popisek „sNehulák“ vytvořený zaměstnanci Seznam.cz na terase jejich pracoviště zavani reklamou. Vzhledem k tomu, ze ZoK byl dle komunity otevren prilis brzy, bez snahy vec resit jinde a jinak a ze jde o kanon na vrabce, predavam to sem. Upozornuji, ze podle autorskeho zakona se ma uvest autor (tedy uvadi, ze autor si ma pravo osobovat autorstvi), ale nerika kam, takze patrne staci na stranku, ale u obrazku je to logicke. Osobne bych to nehrotil, pokud neco nekdo vytvori, at tam je, aby to nezavanelo reklamou, tak to treba udelat neodkazove (zajimave je co maji zamestnanci nekterych firem casu :)). Zbylé argomenty na Wikipedie:Žádost o komentář/Sněhulák --Vrba 01:27, 30. 12. 2007 (UTC)