Diskuse:Snímač

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

sloučit, ale jsem sloučit do senzor...--H11 24. 3. 2009, 20:21 (UTC)

Jsem pro sloučení do "Senzor". Ale spíš se budu snažit dát dohromady nějaký obsah. I na přehledový článek, spíš typu rozcestníku je to slabé.Leotard 25. 3. 2009, 07:23 (UTC)
Snímač je poměrně oběcné slovo, snímač může být velká spousta věcí, není to zcela přesně totéž co senzor nebo čidlo - buďto sloučit všechno do jednoho článku, pak ale pořádně vystvětlit rozdíly mezi jednotlivými pojmy, anebo to poněchat rozdělené tak jako je to nyní ** Opět zde, tak jako u mnoha jiných článků (elektrospotřebič, elektrická výzbroj, průrazka a další) narážíme na problém přesné technické terminologie, která je jasně daná - chtělo by to méně vymýšlet a více studovat z odborné technické literatury ** --MiroslavJosef 25. 3. 2009, 07:31 (UTC)
Souhlasím, že snímač je hodně obecné slovo. Já si pod ním představuji spíš něco jako scanner nebo čtečku (třeba čárového kódu nebo čipových karet), než měřící přístroj. O důvod víc, proč sloučit do "Senzor". Co se týká elektrické výzbroje, rád bych se seznámil s nějakou rozumnou definicí. Zatím jsem nenašel. Pokud máte doporučení na vhodnou literaturu, sem s ním.Leotard 25. 3. 2009, 10:16 (UTC)
Já pod snímačem vidím celou širokou a pestrou škálu přístrojů a technických zařízení, třeba gramofonovou chvějku, nebo čtecí hlavu u magnetofonu, čtecí hlavu u pevného disku v počítači atd. apod.. Vzhledem k tomu, že slovesou "snímat" je synonymum i ke slovesu "natáčet" (tedy točit film nebo natáčet zvuk), pak snímačem by mohl být i mikrofon nebo kamera ** Přimlouval bych se spíš za to, abychom to ponechali tak jak to je teď s tím, že přetvořit se to dá vřdy později. ** Nemám doma vůbec žádnou technickou literaturu, pojem elektrická výzbroj si prostě pamatuji ze střední i vysoké školy ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 25. 3. 2009, 11:42 (UTC)

... ještě bych doplnil - souhlasím. IMHO snímač může být opravdu ledacos, třeba skener, snímač čárového kódu, snímač otisků prvků, snímač očních zornic, čtečka čipových karet, dotykové čidlo, gramofonová přenoska, čtecí hlava na disku, protipožární hlásič atd. atd.

Jedná se o hodně obecné slovo. Spíš bych to viděl na rozcestník. --MiroslavJosef 25. 3. 2009, 12:03 (UTC)

Jestli tomu rozumím dobře, tak na "Snímač" rozcestník a na "Senzor" měřící přístroje? To by se mi líbilo! Nechcete se toho ujmout? Mimochodem já jsem v továrně na elektrické výzbroje pracoval. Dnes v té části, kterou nezbourali "vyrábějí" telenovely. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Leotard (diskusepříspěvky)

To proč jsem to pojmenoval Snímač, bylo převzato z výuky na mé škole (SPŠE). Je pravda, že obecně to může být pomalu cokoliv, když vezmu popis co jsem napsal. Bylo by dobrý snímač dát rozcestník a Senzor dát zaměřený. --Paxan 25. 3. 2009, 14:37 (UTC)

... tímto něříkám, že tento text je chybně - je správně, ale týká se výhradně oblasti automatizace a technické regulace --MiroslavJosef 25. 3. 2009, 14:47 (UTC)

Většina z nás řekla svůj názor a pokud jsem to dobře pochopil, tak by bylo dobré info co jsem dal na snímač přesunout do senzoru a ze snímače udělat rozcestník? --Paxan 25. 3. 2009, 17:47 (UTC)