Diskuse:Simpsonovi (25. řada)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pozn. Nepřidávejte prosím nové díly a už vůbec ne názvy dílů českých, já čerpám z nejaktuálnější stránky Simpsonových a pokud přidám název či datum premiéry dílu, je to ověřená informace a už se nebude měnit. Děkuji za pochopení - Kasoun

Seznam dílů[editovat zdroj]

Chybí mi jakékoli odůvodnění tohoto revertu. Bezdůvodné revertování není projevem dobré spolupráce. Žádám tedy o vysvětlení. --Bazi (diskuse) 17. 4. 2014, 11:58 (UTC)

Ještě jednou prosím kolegu Kasouna, aby bezdůvodně neodstraňoval použitou šablonu. Zejména proto, že v této podobě se automaticky načítá tabulka z tohoto článku i do souhrnného Seznamu epizod seriálu Simpsonovi, takže když chybí zde, chybí pak i tam. Místo prostého odstraňování, prosím, předneste své připomínky zde v diskusi, abychom mohli hledat shodu a nějaké řešení. Díky. --Bazi (diskuse) 18. 4. 2014, 10:13 (UTC)

Mě prostě přijde divné a nesmyslné zmiňovat se o režisérech, scénaristech a dalších producentech dílů, u některých to ani nevíte, tak proč to někam psát a někam ne. Navíc nechápu, kdo a proč si vymyslel takyvý vzhled, ten co byl dříve byl lepší-jak na této stránce tak na seznamu epizod, ale pokud se vám více líbí tento, prosím, nechte si ho, ale na mé stránce(což je tahle) mi prosím nechte vzhled takový, jaký je teď. Děkuji. Kasoun
Ještě jednou Vám připomínám stránku Wikipedie:Vlastnění článků, pokud jste si náhodou u sebe nevšiml. Žádná stránka na Wikipedii není Vaše --Marek Koudelka (diskuse) 18. 4. 2014, 11:25 (UTC)
Díky za názor, ale takto Wikipedie opravdu nefunguje. Jak už zdůraznil Marek Koudelka, tohle není „Váš“ článek. Přitom jednotný styl je žádoucí, pomáhá mimo jiné čtenářům v lepší orientaci, a také ke standardizaci uváděných informací. Pokud byste dal přednost jinému vzhledu šablony, máte možnost se k tomu vyjádřit na její diskusní stránce nebo u příslušného tématu Pod lípou. Neměl byste však říkat jen co Vy chcete nebo nechcete, měl byste věcně argumentovat, proč to považujete za vhodnější pro Wikipedii. Tato šablona by se podle záměru měla rozšířit do všech seznamů televizních seriálů, Simpsonovi v současnosti slouží jako pilotní ukázka k diskusi. Budu proto skutečně rád, když si použití šablony osvojíte.
Uvádění režisérů a scenáristů jednotlivých dílů není nezbytné, ale jak vidíte v tomto článku, není pravdou, že by nebyli známi (s výjimkou těch dílů, které ještě nebyly odvysílány). Nejsou-li známi u jiných seriálů nebo není jejich uvádění relevantní např. proto, že všechny díly napsal či režíroval stejný člověk, není problém je prostě ze seznamu vypustit. Šablona umožňuje poměrně značnou variabilitu. --Bazi (diskuse) 18. 4. 2014, 12:19 (UTC)

Opravdu vám děkuji, jen jsem si chtěl vyzkoušet práci na wikipedii, tak děkuji že jste mi to dovolili... :( Kasoun

Hele, je ohlášený další díl, tak proč to tam Bazi nepřidáš?? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.221.248.242 (diskusebloky) 20. 4. 2014, 20:06‎ (CE(S)T)

Díky za upozornění. Editujte s odvahou. --Bazi (diskuse) 20. 4. 2014, 18:34 (UTC)

Radši ne hele kamaráde, nechci dopadnout jako ten kasoun, vytvořil stránku, editoval, a nakonec si mu to TY stejně předělal! No nic... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.221.248.242 (diskusebloky) 20. 4. 2014, 21:02‎ (CE(S)T)

  1. Moje úprava nezničila Kasounovo dílo, informace zůstaly v článku zachovány a přibyly další. Takže není důvod se obávat zmaření jakékoli práce.
  2. Jak už bylo vysvětleno, žádný článek na Wikipedii není „něčí“. Editovat Wikipedii může opravdu každý, je kolektivním dílem. Pokud tedy někdo založí článek, neznamená to, že už navždy bude „patřit“ jemu. Každý musí být připraven na to, že jím upravované články může upravovat zase někdo další. Každá úprava, směřuje-li ke zlepšení Wikipedie, je přijatelná a žádoucí. Pokud jsou odlišné názory na to, jak by ten či onen článek měl vypadat, wikipedisté se netrumfují tím, komu co patří, ale předkládají věcné argumenty v souladu s pravidly a doporučeními Wikipedie. Pokud se nemohou domluvit, Wikipedie má dostatek nástrojů k řešení sporů. --Bazi (diskuse) 20. 4. 2014, 19:42 (UTC)

Ale stejně hele nechápu, proč by tvůj návrh, nebo jak ty říkáš šablona, měl bejt dobrej? Tomu Kasounovi se zdál lepší tamten(a mě taky) tak nevim proč do toho TY takhle špatně zasahuješ. Nejen podle mého názoru je tahle šablona ŠPATNÁ, a určitě to sem napíše i nějaký jiný člověk, kterému se tenhle vzhled nelíbí---pište lidi... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.221.248.242 (diskusebloky) 21. 4. 2014, 20:33‎ (CE(S)T)

Tak si tedy povězme, jaké jsou výhody a nevýhody předchozího tabulkového řešení a toho šablonovitého. Co je na tom z Vašeho pohledu lepší? Prosím, konkrétně. --Bazi (diskuse) 21. 4. 2014, 21:26 (UTC)
Když nejsou žádné věcné argumenty, není tedy důvod bránit vývoji. --Bazi (diskuse) 27. 4. 2014, 01:08 (UTC)
Jde o seznam dílů, tedy je na místě použít k tomu určenou šablonu {{Seznam dílů}}. Má-li se její vzhled či rozvržení nějak změnit, je to potřeba probrat; ne zde, ale na diskuzní stránce zmíněné šablony. Aktuální stav je ale výsledkem veeelmi dlouhých diskuzí, tedy – ač osobně bych se bez některých sloupců a toho barevného pruhu obešel – bych se v ní radši nějakou dobou nevrtal. --5. 5. 2014, 05:27 (UTC), Utar (diskuse)

ČESKÉ DÍLY KONEČNĚ OHLÁŠENY-SLEDUJTE STRÁNKU, SPOLU S UŽIVATELEM KASOUN JI BUDEME EDITOVAT, PROSÍM NECHTE TENTO VZHLED(LEPŠÍ ORIENTACE) DĚKUJI A PŘEJI HODNĚ ZÁBAVY A SPOKOJENOSTI... :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.221.248.242 (diskusebloky) 21. 4. 2014, 21:06‎ (CE(S)T)