Diskuse:Shemale

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Citát - transsexuální žena[editovat zdroj]

„jedná se o vynález sexuálního průmyslu, který většina transsexuálních žen pokládá za odporný.“ - Výrazem "transsexuální žena" je myšlen muž, který se považuje za ženu, nebo žena, která si myslí, že je muž? --Dezidor 16. 2. 2011, 13:35 (UTC)

Transsexuální žena je žena, která byla původně muž. Shemale je spíš označení pro transsexuální ženy v pornografickém průmyslu. Kromě toho není moc vhodné psát slovní spojení žena, která si myslí, že je muž. Ti lidé se většinou cítí jako opačné pohlaví, nemyslí si to. --Midi7 18. 11. 2011, 00:41 (UTC)
Zda se ten muž cítí být ženou či si myslí, že je žena, bych považoval za synonymní. Šlo mi spíše o to, zda ten výraz považují za odporný ti z části přeoperovaní chlapy nebo naopak ženy, které si myslí, že jsou muži. Ono to z toho citátu není jasné. Věta žena, která byla původně muž toho příliš neobjasňuje, páč řada transexuálů není přeoperovaných vůbec a někteří ti muži s umělými ženskými orgány a beroucí hormony o sobě tvrdí, že muži vlastně nikdy nebyli. Otázkou je, zda jsou spojení jako trassexuální žena a trassexuální muž pro čtenáře srozumitelná, protože není jasné, zda jsou myšleni muž a ženy ve smyslu biologickém, úředním, původních či přeoperovaných pohlavních orgánu či jejich mysli. Nejsem příznivcem anglických výrazů ale zde by možná byla vhodnější terminologie z úvodu článku transsexualita, kde je jasné, kdo je kdo. ---Dezidor 18. 11. 2011, 09:34 (UTC)