Diskuse:Sfingy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Studenti píší Wikipedii - nápady na vylepšení hesla[editovat zdroj]

Dobrý den, vkládám návrhy na vylepšení hesla:

  • v první fázi bych doporučil znovu přečíst heslo a upravit formulace vět tak, aby na sebe navazovaly a dávaly více smysl, pokusil jsme se po Vás přepsat pro ukázku úvod hesla. Zkuste se tím inspirovat
  • ve druhé bych se zaměřil na rozšíření stávajícího obsahu, například sekce lokalita je nedostatečná a po jejím přečtení nemá moc člověk představu, co a jak na území je a kde se území nachází. Podobně je na tom sekce Ochrana přírody, je pěkné, že tam je uvedeno, že byl vydán plán péče, nicméně o ochraně přírody tam nepíšete vlastně vůbec nic. Není nijak uvedeno, co je předmětem plánu péče a co se doporuřuje na lokalitě dělat.
  • zcela chybí sekce historie, která by pojednávala o tom, jak bylo území dříve využíváno a jak bylo vyhlášeno a přehlašováno, viz např. odkaz
  • plán péče, str. 15 uvádí, že skalní útvary jsou maximálně 15 metrů vysoké, ve článku je uvedeno 20. Proč?
  • jelikož se jedná primárně o geologickou lokalitu, více bych se na tento fakt zaměřil, například tento odkaz poměrně podrobně popisuje oblast. Doplnil bych bych i to, do jaké geologické jednotky do spadá atd.

Celkově bych doporučil na heslu poměrně významně ještě zapracovat, znovu po sobě zkorigovat texty a rozšířit článek o informace v uvedených odkazech, případně se pokusit ještě více pohledat. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 11. 1. 2014, 10:39 (UTC)